Magyar Nagydíj

Minden szempontból pozitív hétvégén van túl a Hungaroring

  • MTI

Minden szempontból pozitívnak és szakmai sikernek nevezte a hétvégi 28. Forma-1-es Magyar Nagydíjat Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Fotó: AFP

Gazsi Júlia hétfőn azt mondta az MTI-nek, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és az autós gyorsasági világbajnokság kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone cége, a Formula One Management (FOM) visszajelzései is egyaránt pozitívak voltak.

"A pilóták új helyeket találtak a pályán az előzésre, ráadásul közönségrekordot értünk el, mivel csütörtöktől vasárnapig összesen 247 ezer néző volt Mogyoródon, amellyel megdőlt a 2008-as, 241 ezer fős csúcs" - nyilatkozta a vezérigazgató-helyettes.

Gazsi Júlia hozzátette, mivel vasárnap aláírták a Magyar Nagydíj jövőjét 2021-ig biztosító szerződést, a mogyoródi pályát üzemeltető cég menedzsmentjének bőven lesz tennivalója a következő nyolc magyarországi futammal kapcsolatban.

"Folyamatos újításokat tervezünk, illetve a FIA és a FOM előírásai is állandó megújulásra késztetik a pályát és a menedzsmentet" - mondta a vezérigazgató-helyettes. "Mind technikai szempontból, mind pedig a szolgáltatások minőségének növelése érdekében sokat kell majd dolgoznunk a jövőben."

A 20. Forma-1-es Magyar Nagydíjat Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte, a második helyen a finn Kimi Räikkönen (Lotus), a harmadikon pedig a világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) végzett.