Wimbledon

Bartoli kíméletlen volt, elsöpörte Lisickit a döntőben

A francia Marion Bartoli két játszmában verte a német Sabine Lisickit a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének döntőjében.

Bartoli

Kirsten Flipkensnek esélye sem volt Marion Bartoli ellen az első elődöntőben, majd a másodikban csak nüanszok döntöttek Sabine Lisicki javára Agnieszka Radwanska ellen. A 23 éves Lisicki karrierje során először lépett pályára döntőben egy Grand Slam-tornán, míg Bartoli 2007 után másodszor célozhatta meg a wimbledoni serleget, akkor nem tudta megnyerni.

Lisicki jól kezdte a finálét, mindjárt az első játék során két bréklabdához jutott. Habár Bartoli mindkettőt hárította, de aztán két kettős hibát ütött és ezzel a német vitte a partit. Mintha a franciát ezzel ébresztették volna fel, mert lendületbe jött és a következő hat játékot behúzta. Két alkalommal nullára hozta a szerváját, Lisickinek nem volt esélye az elsöprően játszó francia ellen, aki 30 perc alatt 6:1-re megnyerte az első szettet. 

Lisicki

A német kiheverte a sokkot, a második szett elején először tudta megnyerni szervajátékát. Aztán négy bréklabdája is volt Bartoli adogatásánál, de egyiket sem váltotta pontra. Ez sorsdöntő hibának bizonyult, mert a francia az egyenlítés után ismét ellenállhatatlanul játszott, az első szettet másolta. Újabb pofonokat adott a németnek, kettős brékelőnybe került, 4:1-re vezetett. A wimbledoni közönség nagy része inkább Lisickinek szurkolt, a német lány előtt azonban óriási feladat tornyosult. Bartoli már 5:1-re elhúzott, amikor a Lisicki először tudott megnyerni két egymást követő játékot, aztán hozta a szerváját és 5:4-ra alakította az állást. Ezzel még inkább lázba jött a publikum, Bartoli azonban megálljt parancsolt, ennél többet nem engedett: semmire hozta az adogatását és 51 perc alatt 6:4-re megnyerte a második szettet.

Bartoli nyerte a női egyes döntőjét - Fotó: AFP

A 28 éves francia lány karrierje első Grand Slam-győzelmét aratta, szettveszteség nélkül diadalmaskodott Wimbledonban.

Wimbledon
női döntő
Bartoli (francia, 15.)-Lisicki (német, 23.) 6:1, 6:4