NBA

Az év meglepetését már nem tudta megtartani a Knicks

  • Barcsai Róbert

J.R. Smith és Pablo Prigioni megtartását követően szinte kizárt volt, hogy Chris Copelandet is maradásra bírja a New York Knicks vezetősége. Amire várni lehetett, bekövetkezett, mivel a játékos az Indiana Pacersben folytatja pályafutását.

Chris Copelandet nem tudta megtartani a Knicks

Az előző szezon egyik legnagyobb meglepetését produkálta Chris Copeland, aki a New Yorknál kapott nem várt lehetőséggel tudott élni. A 29 éves, Európát is megjárt játékos 15.4 perces átlagos játékideje mellett 8.7 pontot szerzett meccsenként, ráadásul a 47.9%-os mezőnyhatékonyságára sem lehet panasz.

Nem csoda tehát, hogy a kiegészítőemberek között Copeland volt az egyik legkeresettebb játékos a szabadügynök-piacon. Végül az Indiana Pacers csapott le rá, amely kétéves szerződést és 6.1 millió dollárt kínált a csatárnak.

Mivel Copeland korlátozott szabadügynök volt, ezért a Knicks akár meccselhette volna a Pacers ajánlatát, azonban a fizetési sapka miatt erre nem volt lehetősége a vezetőségnek, tekintve, hogy korábban J.R. Smith és Pablo Prigioni is aláírt.