NBA

A Lakerst elhagyó Howard Houstonban kötött ki

Öt lehetséges csapat közül végül a Houston Rockets ajánlatát fogadta el a Lakerstől egy szezon után távozó Dwight Howard.

Az NBA nyári átigazolási időszakának egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy vajon hol folytatja pályafutását a Los Angeles Lakers nagyembere, Dwight Howard. A több csapat által is csábított, hétszeres All-star center végül a Houston Rockets ajánlatát fogadta el. "Úgy döntöttem, hogy a Houston Rockets tagja leszek a jövőben. Szeretném megköszönni a Lakers szurkolók buzdítását és minden jót kívánok nekik a jövőben" - nyilatkozta Howard, aki tényleges szerződősét az NBA szabályainak megfelelően csak július 10-e - a szabadügynöki időszak vége - után írhatja alá új csapatával.

A tavaly augusztusban az Orlando Magictől Kaliforniába érkező Howard távozási szándékát az őt egy ideig marasztaló Lakersnél már korábban megerősítették, a klub ugyanis nem tudott megegezni a 27 éves kosarassal. Howardot az utóbbi hetekben a Dallas Mavericks, az Atlanta Hawks és a Golden State Warriors is csábította, ám a center annak ellenére is a Rockets mellett döntött, hogy ez jelentős fizetéscsökkentéssel jár együtt. Los Angelesben ugyanis öt évre 118 millió dollárért írhatott volna alá, míg a Houstonnál most négy évre 88 millió dollárért állapodott meg. Howardot háromszor is megválasztották már az év védekező játékosának, atletikus képességei, látványos zsákolásai és blokkolásai okán pedig gyakran "Superman" becenévvel illetik.