Spanyol foci

Puyol még nem a visszavonuláson gondolkozik

  • VNA

Szeretné kitölteni a 2016 nyaráig szóló szerződését a Barcelona kiváló védője, a sokadik térdsérüléséből lábadozó Carles Puyol.

Bár az elmúlt éve a sérülések vonatkozásában nem alakult túl jól, mégsem tervezi a visszavonulást a Barcelona labdarúgó-csapatának kapitánya, Carles Puyol. A kiváló védő a bajnokság nagy részét kénytelen volt kihagyni térdsérülése miatt, hiszen immáron negyedszer kellett az ominózus testrészét megműteni. A 35 esztendős klasszis azonban nem gondol még a visszavonulásra, szeretné kitölteni szerződését a katalán klubnál, amelyet éppen az elmúlt szezon közepén hosszabbított meg 2016 júniusáig.

A göndör fürtjeiről is közismert Puyol a spanyol El Mundo Deportivo című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy még szeretne legalább három szezont játszani ezen a szinten. "Még nem jött el az idő a visszavonulásra. Most úgy érzem, hogy képes vagyok kitölteni a szerződésemet, sőt lehet, hogy még tovább maradnék a csapatnál" - nyilatkozta Puyol, aki ezzel párhuzamosan elismerte, hogy a spanyol nemzeti csapatban viszont elképzelhető, hogy hamarabb befejezi a szereplését. "Jó kapcsolatban vagyok Vicente del Bosque kapitánnyal, így a nemzeti csapattal kapcsolatos jövőmet is meg tudom vele beszélni. Most egyelőre az a fontos, hogy teljesen felépüljek a térdsérülésemből, és fitt legyek a következő szezonra" - tette hozzá a jövőjét firtató újságírói kérdésre a világ- és Európa-bajnok védő.