La Liga

Büntetlenül rugdoshatták Neymart - Gerardo Martino

Két pontot vesztett az éllovas FC Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. Gerardo Martino együttese 0-0-ra zárt az Osasuna otthonában.

Martino elégedett volt csapata játékával - fotó: AFP

Nem tudta feltörni az Osasuna védelmét, így nyolc hibátlan meccset követően csupán gól nélküli döntetlenre végzett a Barcelona. Ez azt jelenti, hogy a klubrekordot megdöntötte, de a Real Madrid csúcsát nem sikerült a Barcának. Gerardo Martino vezetőedző nem aggódik, úgy véli, játékosai mindent megtettek az újabb győzelemért.

"Aggódnék, ha azt láttam volna, hogy visszaestünk, de nem ez történt - értékelt Martino. - Általában megnyerjük az ilyen mérkőzéseket, ahol ennyi helyzetet teremtünk. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, rászolgáltunk a győzelemre, szóval nincs miért aggódnom."

Martino kitért Neymarra, Messire, Xavira és Iniestára is.

"A játékvezető büntetlenül hagyta, hogy Neymart rugdossák - vélte Martino. - Erre jobban kéne figyelniük, különösen azért, mert sok esetben a labda sem volt a környéken. Xavi sokat játszott a spanyol válogatottban, időnként neki és Iniestának szüksége van pihenőre. Messi azért kapott 20 percet, hogy a következő meccsre előbb megtalálja a ritmust."

A márciusi, milánói BL-mérkőzés óta először volt kezdő a Barcában Carles Puyol. A veterán védő örült a visszatérésnek, de elégedetlen volt az eredménnyel.

"Napról napra jobban érzem magam, a pályán és azon kívül is tenni akartam végre a csapatért - mondta Puyol. - Jó állapotban vagyunk, több címért is jó eséllyel küzdünk. A játékunk tetszett, ám az eredménnyel nem voltam elégedett. Irányítottunk, helyzeteket dolgoztunk ki, de az utolsó passzok nem sikerültek. Mától a Milan elleni BL-meccsre koncentrálunk."

A Barca pontvesztése ellenére nem történt változás a spanyol tabellán, ugyanis a második helyezett Atlético Madrid kikapott az Espanyoltól, így a katalánok egy pont előnnyel vezetnek. A Real Madrid továbbra is a harmadik helyen áll.

[1505898] 2013-10-19 20:00:00 Osasuna - Barcelonax;