Konföderációs Kupa

Nem keresünk kifogásokat, jobbak voltak - Del Bosque

Vicente Del Bosque, a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem keresett kifogásokat, miután csapata súlyos vereséget vereséget szenvedett a házigazda braziloktól a Konföderációs Kupa döntőjében.

"Brazília jobb volt nálunk, gratulálunk nekik. Balszerencsések voltunk a mérkőzés elején, az első félidő hajrájában, aztán a második játékrész kezdetén. De nem szeretnék kifogásokat keresni. Ők voltak a jobbak - nyilatkozta a 62 éves szakember. - Sokkal energikusabban játszottak, minden megmozdulásukat irányítani tudták."

A szövetségi kapitány hozzátette, összességében jól teljesítettek a Konföderációs Kupán, s tanulni fognak a fináléban elszenvedett vereségből. "Vissza fogunk vágni. Jó játékosaink vannak, és nem látom szükségét annak, hogy változtassak a csapat összetételén csak azért, mert egyszer jól elvertek minket" - mondta.

A spanyolok részéről Sergio Ramos szépíthetett volna 3-0-ás hátrányban, de a Real Madrid védője elhibázta a tizenegyest. "Vannak napok, amikor semmi sem jön össze. Sajnos a mai ilyen volt, és ezt az első perctől éreztük is. Az ellenfél nagyon korán gólt szerzett, aztán hátradőlt. Nagyon sok helyet hagytak a védők és a támadók között. Gratulálok Brazíliának, pontosan tudták, hogyan kell játszaniuk ellenünk."

"Sokkal jobb focit játszottak. Persze lehet, hogy ha vesztesz, akkor más következtetésekre jutsz, mint amikor nyersz. Lehetséges, hogy fáradtak voltunk egy eggyel kevesebb pihenőnap miatt, de az elődöntő nekik sem volt könnyebb. Jobban fel tudtak készülni."

Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány kihangsúlyozta a hazai helyszínt és a szurkolók támogatását, de Ramos szerint ennek nem volt különösebb jelentősége. "Ugyan előnyt jelentetett a braziloknak, de nem hinném, hogy befolyásolta volna a meccset. Sőp, nekem extra motivációt jelent ilyen környezetben szerepelni."

A csapatkapitány Iker Casillas szerint előnyt is kovácsolhatnak a vereségből. "Ez a kudarc arra szolgál, hogy emlékeztessen minket, mi vár ránk a jövő évi világbajnokságon."

A Furia Roja ezt megelőzően tétmeccsen 2010. június 16-án, Svájctól kapott ki a dél-afrikai világbajnokság csoportkörében.

[1373442] 2013-07-01 00:00:00 Brazília - Spanyolországx;