NBA

Egy év kihagyás után visszatér a Pacershez Larry Bird

  • MD

Larry Bird egy év után ismét visszatér az Indiana Pacers vezetői körében elnöki pozícióban.

Larry Birdnek megadatik az esély, hogy befejezze azt, amit elkezdett az Indiana Pacers elnökeként. Azok után, hogy ledrafolta Roy Hibbertet, Paul Goerge-ot, Lance Stephensont, valamint csere útján megszerezte Danny Grangert és George Hillt, és még David Westet is leigazolta a szabadügynök-piacról, az elmúlt egy évben távol maradt az NBA-től egészségügyi állapotokra hivatkozva.

Csütörtökön, az NBA 2013-as draftjának napján hivatalosan is bejelenti a csapat, hogy Bird visszatér a Pacershöz a korábban betöltött elnöki pozícióba.

Larry Bird készen áll arra, hogy még magasabb szintre emelje az Indiana Pacerst - Fotó: USA Today Sports

"Ez az elmúlt egy év megadta nekem a lehetőséget, hogy visszatekintsek eddigi munkámra, hogy pihenjek, hogy egészségügyileg rendbe jöjjek, és ez mind feltöltött engem. Donnie (Walsh, az elmúlt egy év elnöke) és Kevin (Pitchard, az általános igazgató) nagyszerű munkát végeztek, és mindkettejükre nagymértékben számítok a továbbiakban is, hogy elérjük célunkat, a bajnoki címet."

Az Indiana Pacers idén egészen a keleti főcsoportdöntőig menetelt, ahol hét meccse n volt kénytelen meghunyászkodni a későbbi bajnok Miami Heat előtt.

Herb Simon, a Pacers tulajdonosa is derűsen tekint Bird visszatérésére.

"Larry számtalan bajnoki gyűrűvel rendelkezik, de elérkezett az idő, hogy nekem is szerezzen egyet. Tudjuk, hogy remek munkát végzett eddig a csapattal. Egészségügyi okok miatt távozott a csapattól. Mindig is azt gondoltuk, hogy amint rendbe jöttek a dolgai, vissza fog térni. Amit nem tudtunk az az, hogy egy vagy több évbe fog telni, hogy elég erőssé váljon, hogy visszatérjen, de úgy tűnik, hogy egy jó éven van túl, és készen áll a visszatérésre."

Bird jobb keze az általános igazgató Kevin Pitchard lesz, míg az eddigi elnök, Donnie Walsh tanácsadóként fog segítkezni a Pacersnél.