NBA

Metta World Peace marad a Lakersnél

  • MD

Metta World Peace kitölti 2009-ben kötött szerződésének utolsó évét, és jövőre 7.7 millió dollárért pattogtatja majd a labdát a Los Angeles Lakersben.

Keddig jelezhették a szándékaikat azok a játékosok, akik úgy döntöttek, hogy kilépnek szerződésük utolsó évéből a játékos opció jogán. J.R. Smith, Andre Iguodala és Monta Ellis is amellett döntöttek végül, hogy letesztelik a piacot, de a Los Angeles Lakers balhés embere, Metta World Peace nem kér a szabadügynök-piac izgalmaiból az idén, és marad jövőre is az arany-lila trikósoknál.

World Peace 7.7 millió dollárt keres jövőre. A 33 éves veterán az elmúlt évben reneszánszát élte a botladozó Lakersben, 12.4 pontot és 5 lepattanót átlagolt, mindkét mutatóban jelentősen javítva az előző idény számain (7.7 és 3.4). World Peace a Lakers kiesése után kisebb térdműtétnek vetette alá magát.

Metta World Peace maradna a Lakersnél, kérdés, hogy a csapat terveiben is szerepel-e jövőre - Fotó: USA Today Sports

A játékos szándéka ellenére lehet, hogy mégis a Lakersön kívül találja magát a következő idényben. A Lakers kivásárolhatja World Peace-t, amivel körülbelül 30 millió dollárt spórolna a luxusadón a csapat. A csapatoknak július 10 és 16 között kell informálni a liga vezetőségét, ha egy játékost ki kedvezményesen ki akarnak vásárolni. Ez esetben a játékos bérét ki kell fizetniük, azonban az már nem fog beleszámítani a fizetési sapkába.

Csak olyan játékosokat lehet ily módon kivásárolni, akik az új kollektív szerződés előtt kötöttek szerződést. World Peace-en kívül így csak Kobe Bryant, Pau Gasol vagy Steve Blake jöhetne számításba a Lakersnél.