NBA

Jason Terry a fiatalítás ellenére is maradna Bostonban

  • MD

A Boston Celtics nagy átalakuláson eshet keresztül a nyáron, azonban a 35 éves veterán, Jason Terry nem tervez a csapat elhagyásával.

Amikor egy évvel ezelőtt Jason Terry csatlakozott a Boston Celticshez, akkor Doc Rivers, Kevin Garnett és Paul Pierce győzték meg leginkább, hogy érdemes a Keltákhoz igazolnia. Rivers minden bizonnyal a Los Angeles Clippersben fog edzősködni a következő idényben, és Garnett, illetve Pierce is a fiatalítás áldozataivá válhatnak.

"Nagyon megleptek a fejlemények. Azért jöttem Bostonban, hogy még egy bajnoki címet nyerjek, és hogy Doc Rivers kezei alatt dolgozzak. Kevin Garnett, Paul Pierce és Rajon Rondo itt voltak. Tagja akartam lenni a Celtics hagyományának. Hogy ezek a fejlemények mennyire változtatják meg az itteni dolgokat, még ki kell derítenem" - nyilatkozta Terry.

Jason Terry úgy látja, hogy még sokat tanulhat Bostonban - Fotó: USA Today Sports

A játékos tisztában van vele, hogy egy hosszú nyár előtte és a csapat előtt is. Rajon Rondo és Terry is sérülésből tér vissza, de természetesen a legnagyobb kérdés Garnettet és Pierce-t övezi körül. Ennek ellenére még akkor is maradna Terry, ha a Kelták teljes fiatalításba kezdenének.

"Az én szempontomból az a fő, hogy egészséges legyek. Gondolo a jövőmre is, hiszen edző akarok majd lenni. Sokat tanultam Doctól tavaly. Jövőre még mindig Danny (Ainge, az általános igazgató) kezei alatt fogok dolgozni, és ez egy lehetőség lesz nekem, hogy az ő üzleti oldalát is megismerjem. Ez még mindig egy nagyszerű csapat."

Terry a következő hónapban már bele is kóstolhat az edzői létbe, mivel ő fogja dirigálni a drafton a Boston által kiválasztott fiatalokat az Orlando Summer League-ben.