NBA

Egyre bonyolultabb Doc Rivers helyzete

  • Barcsai Róbert

A holtszezon eddigi legkuszább szappanoperáját produkálja a Doc Rivers-Boston Celtics-Los Angeles Clippers-NBA kvartett. Rivers nem szeretne újjáépítésbe kezdeni a keleti parton, de a jelek szerint a Los Angeles Clippers edzője sem lesz.

Kevin Garnett és Doc Rivers

Doc Rivers nyara egyre bonyolultabban alakul, hiszen korábban még arról számolhattunk be, hogy marad a bostoniak edzője, később a Los Angeles Clippersszel tárgyalt, majd akkor úgy tűnt, hogy képtelenek lesznek megegyezni a felek.

Azóta ismét kapcsolatba került egymással a Celtics és a Clippers, de ismét úgy néz ki, hogy a remek edző nem csatlakozik Chris Paulékhoz.

Egyes források szerint a Los Angeles-i egylet most egy második körös draftcetlit ígért a Keltáknak, akik azonban mindenképpen ragaszkodnak egy első körös választási joghoz. Mivel a felek nem tudtak megegyezni, ezért Doc Rivers úgy repült vissza Orlandóba, hogy úgy véli, a tárgyalások végleg befejeződtek.

Érdekesség, hogy néhány nappal korábban David Stern, az NBA komisszárja egy rádiós beszélgetésben elmondta, hogy a Doc Riverst és Kevin Garnettet érintő cserét semmiképpen sem engedélyezik, még akkor sem, ha az két különböző tranzakcióban valósul meg. Ennek oka, hogy csereügyletekben edzők nem, csak játékosok, draftjogok, illetve pénz válthat gazdát.

Ezek után viszont adódik a kérdés, hogy mihez kezd magával Rivers? A Kelták trénere ugyanis nem szívesen venne részt egy újjáépítő folyamatban.