NBA

A Celtics két ikonja a Clippershez költözhet

  • MD

A Los Angeles Clippers közel áll ahhoz, hogy megszerezze Kevin Garnettet és Doc Rivers vezetőedzőt a Boston Celticstől. Az ár két elsőkörös draftjog, DeAndre Jordan, valamint Eric Bledsoe lenne.

Hamarosan egy nagyobb volumenű csere rázhatja meg az NBA-t, amennyiben a Clippers végül hajlandó lesz Eric Bledsoe-tól is megválni DeAndre Jordan mellett. A Clippers és a Celtics vezetőedzője, Doc Rivers az elmúlt napokban heves érdeklődést mutattak egymás irányában, és a kaliforniai együttes fel is vette a kapcsolatot a Celticsszel, hogy nyélbe üssék az üzletet.

Riverst még három évig köti szerződése a Keltákhoz, azonban a szakember többször is kijelentette az elmúlt hetekben, hogy környezetváltozásra van szüksége. Bár hivatalosan Rivers nem lehet tagja játékos-transzfernek, ha a Clippers feláldoz két elsőkörös draftjogot, valamint Bledsoe-t és DeAndre Jordant is, az valószínűleg meggyőzné a Keltákat arról, hogy elengedjék a vezetőedzőt.

Kevin Garnett és Doc Rivers a Los Angeles Clippersnél folytathatja a közös munkát jövőre

A Clippers tulajdonosa, Donald Sterling kijelentette, hogy amennyiben Riverst sikerül megszerezni, hajlandó lesz neki megadni a bostoni 7 millió dolláros fizetését. Rivers valószínűleg ahhoz is asszisztálhat majd, hogy a Clippers megtartsa Chris Pault, aki az idei szabadügynök-piac egyik legkeresettebb játékosa lehet.

Ha Rivers érkezése önmagában ehhez nem lenne elég, talán Kevin Garnett már igen, aki hajlandó lenne feloldani cserezáradékát ahhoz, hogy jövőre is kedvenc vezetőedzőjével játszhasson.

A Celtics és Rivers a következő két napban végleges választ vár a Clippers részéről. Ha ez nem születik meg időben, akkor a Boston visszavonja az ajánlatát.