NBA

Kobe Bryant még legalább két évig játszik

  • MD

Kobe Bryant megelégelve a róla és a visszavonulásáról szóló pletykákat szombaton felvilágosította a nagyközönséget, hogy még legalább két évet fog játszani az NBA-ben, de az igazi cél a hét bajnoki cím.

Kobe Bryant idénye váratlanul és tragikusan ért véget, és bár a játékos többször is nyilatkozta, hogy vissza kíván térni az NBA-be, az egyre több visszavonulásáról szóló pletyka miatt szombaton ismét leszögezte, hogy folytatni fogja az NBA-ben. Méghozzá minimum két évig, hogy hét bajnoki címmel fejezhesse be illusztris pályafutását.

Bryant az elmúlt években többször is kijelentette, hogy addig fog játszani, míg képes lesz a mostani elit szinten teljesíteni. A Lakers arcának nem szegte kedvét Achilles-ínsérülése, és továbbra is bizakodik, hogy részt vehet majd a csapat szezonnyitóján. A Lakers trénere, Gary Vitti szerint egyelőre nem lehet megmondani, hogy mennyire reális ez a kijelentés, hiszen még nagyon az elején vannak a rehabilitációnak.

Kobe Bryant szemei előtt még további két bajnoki cím lebeg

Az elmúlt idényben - mely már a 17. volt - Bryant két perccel többet játszott átlagban, mint addigi karrierje során, de ez főleg annak tudható be, hogy a Lakersnek hatalmasat kellett hajráznia a playoff kivívásáért.

Bryantet 15 alkalommal választották be az All-Starba, öt bajnoki cím mellett kétszer a liga legeredményesebb játékosa volt az alapszakaszban, és egyszer megválasztották alapszakasz-MVP-nek is.

Bryant újabban a twitteren kérte meg rajongóit, hogy adjanak címet a hosszú felépülésének, és pénteken az "Utolsó fejezet"-re adta le a voksát. Hogy ez a fejezet végül ténylegesen hány oldalt és szezont fog tartalmazni, az a jövő zenéje.