NBA

Marad Kaliforniában a Warriors centere

  • MD

A Golden State Warriors centere, Andris Biedrins élt játékos opciós jogával, és jövőre is a csapatnál marad 9 millió dollárért cserébe.

A Golden State Warriors remek szezont tudhat maga mögött, hiszen a csapat egészen a második körig menetelt, ahol a San Antonio Spurs búcsúztatta őket a hat meccsen. A Warriors a kiesést követően rögtön elkezdhetett fókuszálni a következő idényre, hiszen jövőre a cél a még jobb eredmények elérése.

A három lejáró szerződésű játékosuk közül egy már biztos visszatér a Warriorshoz Andris Biedrins személyében, aki élt játékos opciós jogával, így 9 millió dollárért fog játszani jövőre a csapatnál. Biedrins még 2008-ban írt alá egy hatéves, 54 milliós szerződést, melynek utolsó évére játékos opció szólt. A játékos döntését Biedrins ügynöke, Bill Duffy közölte a nyilvánossággal.

Andris Biedrins szép summa fejében marad még egy évet Oaklandben

A Warriors általános igazgatója, Bob Myers egyszerre örülhet és szitkozódhat Biedrins döntése miatt, hiszen a csapat így nagy valószínűséggel luxus adót kell fizessen, mivel még Carl Landry és Jarrett Jack visszatérésével vagy pótlásával is számítani kell, amivel már nem férnének be a fizetési sapkába.

Előbbi játékosnak Biedrinshez hasonlóan játékos opciója van, míg Jack szabadügynök lesz nyáron.
Biedrins 53 meccsen játszott az előző idényben, 0.5 pontot, 2.9 lepattanót és 0.8 blokkot átlagolt.