NBA

A játékosok lubickolnak a főcsoportdöntő heves vérmérséklete közepette

  • MD

Csupán két meccset játszottak le a keleti főcsoportdöntőben, de az már most tisztán látszik, hogy a Miami Heat és az Indiana Pacers tagjai nem kedvelik egymást, azonban ennek a rivalizálásnak csak örülnek mindkét oldalon.

Négy technikai faultnál jár már az idei keleti főcsoportdöntő nyolc negyed után, és ez az arány csak nőni fog a következő meccsek során, ahogy még jobban kiéleződik a csata a címvédő Miami Heat és a trónfosztásra törekvő Indiana Pacers között. A két csapat pedig a szabályosabb csapatok között voltak az alapszakaszban: a technikai faultok listáján a Heat a 15., a Pacers pedig a 23. helyet birtokolták.

Azonban nem lehet amellett elmenni, hogy ez a párharc immáron vérbeli rivalizálássá fajult a két csapat között, amit megalapozott a tavalyi főcsoport-elődöntő is, amikor is hat meccsen hat technikai faulttal sújtották a bírók a játékosokat. A fizikai játék, a szóváltások a játékosok, az edzők és a bírók között pedig idén még inkább előtérbe került.

"Két győzelemre törő kosárlabda csapat játszik keményen egymással. Mi egész évben így játszottunk, és most sem fogunk megfutamodni" - nyilatkozta George Hill a második meccsen aratott győzelmet követően.

A Pacers és a Heat játékosai élvezik a párharc fizikális mivoltát

Roy Hibbert, Hill csapattársa már egyenesen odáig ment, hogy kifejezetten élvezi ezt a kemény játékot és küzdelmet a főcsoportdöntőben.

"Az igazat megvallva, örvendek ennek (a játéknak). Látva, hogy technikai faultokat kapunk, de még így is vezetünk és küzdünk... ez energiát ad nekem, egyszerűen élvezem."

A Heat sztárja, Dwyane Wade is úgy látja, hogy egy főcsoportdöntőnek ilyen hangulatban és stílusban kell lejátszódnia.

"Úgy hagyod el a játékteret egy-egy meccs után, mintha egy kamion csapott volna el. Van két csapat, mely a nagydöntőbe kerülésért harcol egymással. Ez nem egy előszezon- vagy alapszakasz-mérkőzés lesz, hanem egy keleti főcsoportdöntő, fizikai játékkal."

Pénteken a Pacersnél repültek a technikai faultok: előbb Sam Youngot küldték ki a bírók, majd miután Brian Shaw segédedző szóvá tette ezt a bíróknál, ő is megkapta a maga büntetését. A sort Tyler Hansbrough zárta, akit Wade-del szemben találtak szabálytalannak a bírók, miután esés közben Wade fejét megpaskolta.

"Amikor küzdelmessé válik egy párharc, akkor ott feszültség lesz. A fizikai játék mellett az érzelmek is felszínre törnek" - nyilatkozta Young.

A pénteki fiaskót az első meccsen megelőzte Shane Battier húzása, aki ugrás közben a térdével nekiütközött Roy Hibbertnek. A Pacers játékosa szerint Battier szándékosan hagyta kinn a térdét, és ezt a nézetét twitteren is megosztotta.

"Megtérdelhetsz vagy megrúghatsz akárhányszor törsz a palánk felé, de én ott leszek, hogy megvédjem azt. Szó sem volt figyelmetlenségről, Battier tudta mit csinál."

Hibbert a második meccs után már más oldalról közelítette meg a párharcot.

"Imádjuk a fizikális játékot és mi sosem panaszkodunk. Lehet, hogy ők a bajnokok, de mi elkapjuk őket."

A párharc vasárnap folytatódik Indianapolisban a harmadik mérkőzéssel.