NBA

LeBron James az utolsó pillanatban mentette meg a címvédőt

  • Barcsai Róbert

Nyugat után keleten is kezdetét vette a főcsoport-döntő az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), a Miami Heat hazai pályán kezdhette meg párharcát az Indiana Pacersszel szemben. A címvédő végül nagy nehézségek árán, az utolsó pillanatban egy LeBron James-kosárral nyerni tudott, a vendégek pedig nagy lehetőséget szalasztottak el.

LeBron James

Miami-Indiana
103-102 (h.u.)

Ahogyan azt várni lehetett, óriási izgalmakat hozott a keleti főcsoport fináléjának első mérkőzése, amelyen a Miami Heat az Indiana Pacerst fogadta. Hiába tűnt ugyanis úgy a szünet után, hogy a címvédő simán hozza az első meccset, köszönhetően a 12-2-es rohanásnak, a vendégeknek egészen más tervük volt. A rendes játékidő végén Paul George triplája kényszerítette ki a hosszabbítást, a túlórában pedig szintén ő értékesített három fontos büntetőt 2.2 másodperccel a vége előtt, ami 102-101-es vezetést jelentett a Pacers számára. Aki azonban azt gondolta, hogy vége, az tévedett, mivel LeBron James az utolsó pillanatban megnyerte a meccset a hazaiak számára.

Kiváló egyéni teljesítményekben természetesen nem volt hiány. LeBron James például 30 pontot, és 10-10 gólpasszt, illetve lepattanót, vagyis tripla-duplát jegyzett, ami a rájátszások történelmében neki már a kilencedik volt. A Királyon kívül további négy Heat-játékos ért el kétszámjegyű eredményt. A másik oldalon Paul George 27, David West pedig 26 egységgel zárt, amelyhez Roy Hibbert további 19-et pakolt hozzá.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Miami havára.

NBA
Rájátszás, főcsoport-döntő
Miami-Indiana 103-102 (h.u.)