NBA

David West a Los Angeles Clippers egyik fő célpontja?

  • Barcsai Róbert

Érdekes pletykák kaptak szárnyra a minap, ugyanis egyes hírek szerint a Los Angeles Clippers egyik nyári célpontja az Indiana Pacersben pattogtató David West lesz.

David West

Érdekes napokat él meg a Los Angeles Clippers együttese, hiszen azt követően, hogy Chris Paulék idejekorán búcsúztak a rájátszástól, kiderült, hogy a vezetőedző, Vinny Del Negro szerződését nem hosszabbítja meg a csapat.

A legújabb hír szerint pedig a keleti főcsoport fináléjának éppen szerdán, az Indiana Pacersszel nekivágó David West lesz az egyik fő célpontja a csapatnak. A remek erőcsatárnak a nyáron lejár a szerződése, vagyis szabadügynökké válik majd, és a hírek szerint a Clippers a teljes MLE (mid-level exception) keretet, azaz 5.15 millió dollárt ajánlana Westnek. Az ügylet megvalósulása azonban erősen kétséges, mivel a Pacers ennél jóval több pénzt, sőt, kezdő pozíciót ajánlhat a játékosnak.

Az persze jó kérdés, hogy vajon mi értelme lenne Blake Griffin mellé egy másik, szintén kezdő erőcsatárt szerződtetni? Egy dolog azonban biztos, Westnek nem okozna gondot a beilleszkedés, hiszen anno a New Orleans Hornetsben (ma: Pelicans) évekig együtt játszott Chris Paullal, a Los Angeles Clippers jelenlegi irányítójával...