Török foci

Brutálisan megbüntette Sneijdert a Galata

Közel két millió fontra büntette meg klubja Wesley Sneijdert, amiért a szezon során 11 sárga lapot is begyűjtött.

Gigantikus bírságot szabott ki a török Galatasaray a csapat legnagyobb sztárjára, a holland középpályás Wesley Sneijderre. A 32 éves irányító 11 sárga lapot szedett össze a török bajnokság elmúlt szezonjában, ezt pedig nagyon nem nézték jó szemmel az isztambuli klub elöljárói, és 1,96 millió fontos büntetést szabtak ki a légiósra. Ez kártyánként 178 ezer fontos bírságot jelent, ami mostani árfolyamon nagyjából 65 millió magyar forintnak felel meg. 

Egyelőre nem tudni, hogy Sneijder mit lép a dologra, mindenesetre a Galata fanatikusai már tüntettek is a holland játékos mellett. 

"Nagyon sajnálom a történteket. Jelen pillanatban nem nagyon tudok mit mondani. Várunk, aztán meglátjuk, hogy a következő napokban mi történik. Nem tulajdonítok túl sok jelentőséget a büntetésnek" - fogalmazott egy török tévének Sneijder. 

A hollandnak 2018-ig szóló szerződése van a bordó-sárgákkal, de ezek után könnyen lehet, hogy új csapatot keres magának. A Galatasaray az elmúlt szezonban mindössze a 6. helyen végzett a bajnokságban, de a Török Kupát elhódította, így ebben a szezonban az Európa Ligában próbálhat majd szerencsét. 

[2286864] 2016-07-12 19:00:00 Thun - Galatasarayx;