NBA

A Warriorsnak kedvezett a hosszabbítás

  • MD

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának vasárnapi játéknapján a Golden State a San Antoniót fogadta a negyedik mérkőzésen, és végül hosszabbítás után kiegyenlítette a főcsoport-elődöntőt.

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 97-87 h.u.

Stephen Curry még sérült bal bokával is vállalta a mérkőzést, elvégre mindent fel kell rakni a csapat érdekében. Eddig a Warriors szerencséjére ez a kockáztatás nem sült vissza, és Curry ismét a csapata egyik legjobbja volt a Spurs leverése során.

A pálmát ezúttal azonban Harrison Barnes vitte 26 ponttal és 10 lepattanóval, míg Curry 22-ig, Jarrett Jack pedig 24 egységig jutott, Andrew Bogut 18 lepattanót jegyzett. A Warriors üdvöskéinek sziporkázására szükség is volt, hiszen az utolsó öt percben nyolcpontos hátrányt kellett ledolgozniuk a ráadás kivívásáért.

A hosszabbításban azonban már nem volt ellenfél a Spurs a Warriorsnak. Az első kilenc pontot a hazaiak jegyezték, Tim Duncanék erejéből csak három pontra tellett a ráadásban. Egyik csapat sem volt igazán domináns, ami a lövéseket illeti, a Warriors 38%-os hatékonysággal, a Spurs pedig 35.5%-os eredményességgel próbálkozott kosárdobással.

A párharc kedden folytatódik San Antonióban.

A négy győzelemig tartó párharc állása 2-2-es döntetlen.

NBA rájátszás
Főcsoport-elődöntők
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 97-87 h.u.