NB I

A Győr mellett a Fradi az ország legjobb csapata - Nikola Trajkovics

  • Barcsai Róbert

A Győri ETO az OTP Bank Liga 27. fordulójában 1-0-ra győzte le a Ferencváros együttesét, a siker pedig bajnoki címet ért a Rába-partiak számára. A mérkőzést követő hatalmas ünneplés után Nikola Trajkovics nyilatkozott a hatharom.com-nak.

Nikola Tarjkovics, a Győri ETO szerb idegenlégiósa

A győriek szerb légiósa elsőként azt emelte ki, hogy mekkora jelentősége van az elmúlt hétvégének a város életében. Mint ismert, a focicsapat bajnoki címe mellett a női kézilabdacsapat Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett szombaton.

"Először is szeretném megköszönni, és szeretnék gratulálni az összes csapattársamnak, azt hiszem megérdemeltük a bajnoki címet. Mindig 100%-ot nyújtottunk a szezon során, ez pedig nagy dolog. Szeretnék gratulálni a győri lányoknak is, ők tegnap a Bajnokok Ligáját nyerték meg, ma pedig a focicsapat ért fel a csúcsra. Úgy gondolom, hogy ez egy valóban nagy nap, illetve hétvége a város életében."

Trajkovicsnak személyes kötődése is van a győri kézisekhez, ugyanis egy ideje egy párt alkotnak a norvégok világklasszis kapusával, Katrine Lundéval.

A bajnokságban hat gólnál tartó szerb támadó a mérkőzésről is ejtett néhány szót a hatharom.com-nak."A meccs előtt úgy terveztük, hogy az első perctől kezdve nyomás alá helyezzük az ellenfelet, de a tervek és a valóság néha különböznek. A Fradi a Győr mellett jelen pillanatban az ország legjobb csapata, vagyis természetes, hogy nekik is voltak helyzeteik, ők is nyerni akartak, hogy indulhassanak Európában. Ma azonban kikaptak, így nem biztos, hogy jövőre ott lehetnek az EL-ben. A félidőben átbeszéltük a dolgokat, a mester arra biztatott minket, hogy legyünk agresszívebbek, amelyet meg is tudtunk valósítani, így a második félidőben sokkal jobbak voltunk."

A bajnoki cím egyben BL-indulást is ér a Győrnek, azonban Trajkovics nem tekint ennyire előre.

"Nem akarok ezzel foglalkozni, mert egyelőre sokkal fontosabb a Magyar Kupa. Mi lehetünk a csapat történelmében az elsők, akik duplázni tudnak egy szezonon belül. Lépésről-lépésre kell haladnunk, tehát most a legfontosabb a kupa, aztán gondolhatunk a Bajnokok Ligájára is."

A találkozó összefoglalója