NBA

Idegenben aratott a Heat és a Spurs

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának főcsoport-elődöntői két mérkőzéssel folytatódtak pénteken. A címvédő kihasználta a Chicago tartalékos erejét, és visszaszerezte a pályaelőnyt a párharcban, ahogy a San Antonio is, mely a Golden State otthonában diadalmaskodott.

Chicago Bulls - Miami Heat 94-104

Sem Luol Deng, sem Derrick Rose nem lépett pályára a harmadik meccsen, pedig szóba került visszatérésük a párharcra. Kirk Hinrich szintén sérülés miatt volt kénytelen távol maradni a hazaiaktól, a meccsen pedig Nazr Mohammed is idejekorán távozott a aprkettről, miután LeBron Jamest a padlóra lökte.

LeBron Jamesék (jobbra) sikeresen kihasználták a Bulls sérültjeinek hiányát Chicagóban

A Heatnek ennél kevesebb előny is elég lenne a győzelemre, de ennyi emberfór már bőven elegendő volt Jameséknek, hogy visszaszerezzék a pályaelőnyt a főcsoport-elődöntőben. James leginkább a negyedik negyedben kapcsol rá, amikor is 12 pontot szerzett, és végül 25-tel zárt, Chris Bosh pedig további 20-at adott a közösbe 19 lepattanóval.

A találkozó így is sokkal szorosabban alakult, mint a két nappal korábbi történelmi Heat-siker, ami sok mindent elárul a Bulls versenyszelleméről. Ha a sérültjeiket is visszakapnák végre, akkor egy igazán emlékezetes párharccá fajulhatna ez a mostani, de eddig sincs ok a panaszra.

A felek hétfőn folytatják a szériát, és talán addigra már Deng, és a tékozló fiúnak minősített Rose is a pályára léphet végre.

A négy győzelemig tartó párharc állása 2-1 a Heat javára.

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 92-102

A szurkolók talán már félteni kezdték a San Antonio Spurst, miután az első két meccsen alaposan megszorongatta Tony Parkeréket a Golden State Warriors. A Spurs azonban megmutatta, hogy nincs olyan párharc, amiben félteni kellene őket, és egy remek teljesítménnyel szerezték vissza a pályaelőnyt a párharcban.

Parker dominálta az első félidőt, amikor is 25 pontot szorgoskodott össze, mígnem 32-vel zárta a mérkőzést, Tim Duncan pedig 23 pontot és 10 lepattanót jegyzett a meccsen. A Spurs játékosai 50.6%-os hatékonysággal dobtak kosárra ezen az estén, míg a hazaiaktól csak 39.3%-ra tellett, és először a párharc során Stephen Curry és Klay Thompson is szenvedtek a parketten.

Thompson végül 17, Curry pedig 16 pontot szerzett, Andrew Bogutot 11 ponttal és 12 lepattanóval zárta a találkozót, azonban a második félidőben fault problémák miatt már nem lehetett annyiszor a csapata segítségére, mint amennyire szükség lett volna.

A párharc Oaklandben folytatódik vasárnap a negyedik mérkőzéssel.

A négy győzelemig tartó párharc állása 2-1 a Spurs javára.

NBA rájátszás
Főcsoport-elődöntők
Chicago Bulls - Miami Heat 94-104
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 92-102