Túraautó-vb

Michelisz nyolcadik lett másodjára

Michelisz Norbert a nyolcadik helyen ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi fordulójának vasárnapi második futamán.

A délutáni második, állórajtos futamnak a kilencedik helyről vágott neki a Zengő Motorsport pilótája, aki az első versenyen a második helyen végzett. A 3. kanyarban óriási baleset történt, Gabriele Tarquini Hondája Michelisz autójának is nekicsapódott (az olasz autója keresztbe állt, majd a gumifalnak ütközött, ahonnan gyakorlatilag "visszapattant" a pályára úgy, hogy nekicsapódott az éppen ott haladó magyarnak). A pálya megtisztításának idejére a versenybíróság beküldte a biztonsági autót, amely mögött két kört tett meg a mezőny. Bennani, Huff, MacDowall volt ekkor a sorrend, az újraindítás után azonban Huff azonnal megelőzte Bennanit. Michelisz autója vezethetőnek tűnt, és egy kör alatt kettőt is előzött, előbb Nykjaert majd O'Youngot. Majd D'Astével a nyolcadik helyért harcolt a magyar pilóta, és visszavette a baleset előtti pozícióját. Az utolsó körökben egy kisebb hiba miatt Nykjaerrel kellett harcolnia, de meg tudta tartani a helyét, és a nyolcadik, pontszerző helyen végzett.

A Chevrolet Cruze-zal versenyző győztes francia Yvan Muller (elöl b) és a Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető Michelisz Norbert (elöl b2) versenyez a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi fordulójának első futamán a mogyoródi Hungaroringen 2013. május 5-én. Michelisz a második helyen ért célba. MTI Fotó: Földi Imre

A győzelmet a vb-címvédő Rob Huff szerezte meg, aki először nyert a Seattal, a második Alex MacDowall, a harmadik James Nash lett. Michelisz kora délután második volt az első versenyen, így a két futamon összesen 22 pontot szerzett, s az összesítésben előrelépett a 12. helyről a tizedikre.

A WTCC betétfutamaként rendezett - együléses formaautókat felvonultató - AutoGP kategória délutáni második futamán Kiss Pál Tamás a délelőtti versenyhez hasonlóan az ötödik helyen zárt a 16 fős mezőnyben. A WTCC következő fordulójára Ausztriában, a Salzburgringen kerül sor május 19-én.

Túraautó-világbajnokság, Hungaroring
2. futam
1. Robert Huff (brit, Seat Leon) 29:35.871 perc (14 kör)
2. Mehdi Bennani (marokkói, BMW E90 320 TC) 0.426 másodperc hátrány
3. Alex Macdowall (brit, Chevrolet Cruze) 4.043 mp h.
...8. MICHELISZ NORBERT (Honda Civic) 7.232 mp h.
A vb-pontverseny állása 8 verseny után (még 16 van hátra):
1. Muller 160 pont
2. Tarquini 114
3. Huff 68
...10. Michelisz 48