WTCC

Micheliszék tíz kilót "fogynak" Argentínára

  • VNA

A Honda, a BMW és a SEAT is csökkentheti a következő futamokra a plusz súlyokat - ez Michelisz Norbertnek is jól jöhet Argentínában.

A túraautó világbajnokság (WTCC) legutóbbi három helyszínén (Ausztria, Oroszország, Portugália) mért köridők alapján a sorozat szervezői újraszámolták az autók által kötelezően szállítandó pluszsúlyok rendszerét. Az elmúlt versenyek után továbbra is a Chevrolet Cruze lesz a referencia a mezőnynek, mivel a körelőnyük már 0,7 másodperc fölé ment, így a riválisok (Honda, BMW, SEAT) által "cipelt" extra súlyt csökkentik a világbajnokság következő futamára Argentínában.

A legutóbbi portugáliai versenyhez képest ez azt jelenti, hogy a BMW 20, míg a SEAT és a Michelisz Norbert által is hajtott Honda 10-10 kilót spórolhat. Igaz a Zengő Motorsport magyar versenyzője számára most aligha ez a legfontosabb, hiszen a rosszul sikerült első portugáliai futam során elszenvedett bukás és a komolyan megsérülő autó miatt sokáig még az is kérdés volt, hogy a csapat egyáltalán be meri-e vállalni a dél-amerikai kiruccanást.

A túraautó világbajnokság argentin versenyének túlsúlyai:
+ 40 kg Chevrolet Cruze 1.6T
± 0 kg BMW 320 TC, SEAT León WTCC, Honda Civic S2000
- 20 kg LADA Granta