Túraautó-vb

Michelisz második lett a Hungaroringen

Michelisz Norbert a második helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi fordulójának vasárnapi első futamán. A Zengő Motorsport pilótája több tízezer néző előtt harcolt ki újabb dobogós helyezést.

Az első, repülőrajtos futamot a magyar pilóta a második helyről kezdte. Jól kapta el a rajtot, bár nem tudta megelőzni Yvan Müllert, tartotta pozícióját. Közben még az első körben hátul nagy baleset történt (Coronel lökte meg Monteirót), szerencsére Michelisz kimaradt belőle. Pepe Oriola és Tiago Monteiro kiesett Michelisz mögül, aki egyre közelebb került a a franciaához, és leszakította magáról Gabriele Tarquinit. Tom Coronel támadta Tom Chiltont, az ötödik körben meg is előzte.

A verseny felénél Müller, Michelisz, Tarquini, Huff, Coronel, Chilton, Bennani, MacDowall volt a sorrend az első nyolc helyen. Müller és Michelisz meglépett, a harmadik Tarquini már 5 és fél másodperces hátrányban volt. Az utolsó előtti körben négy tizedre faragta hátrányát Müllerrel szemben, de a Chevrolet az egyenes szakaszokon verhetetlen volt. Michelisz így is a kiváló eredménynek számító második helyen végzett Yvan Müller mögött és Gabriele Tarquini előtt.

A vb-pontversenyben a futam előtt 26 ponttal 12. Michelisz ezzel az eredménnyel további 18 pontot szerzett. A WTCC magyarországi fordulójának második futamát 14.50-től rendezik meg.

Túraautó-világbajnokság, Hungaroring
1. futam
1. Muller (francia, Chevrolet Cruze) 23:17.125
2. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) 0.617 mp h.
3. Tarquini (olasz, Honda Civic) 12.670 mp h.