NBA

Idegenben nyert a Memphis, életben maradt a Denver

Az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) keddi játéknapján a Memphis Grizzlies óriási meglepetést okozott azzal, hogy a Clippers otthonában nyert, míg a Denver Nuggets hozta a papírformát, és hazai pályán vívta ki a párharc folytatását a Golden State Warriors ellen.

Marc Gasol

Los Angeles Clippers-Memphis
93-103

Óriási bajba került a Los Angeles Clippers, hiszen mindamellett, hogy elveszítette pályaelőnyét, a hétfői edzésen Blake Griffin is megsérült. Gyakorlatilag Paulék keddi veresége is ennek köszönhető, ugyanis Griffin mindössze négy pontot gyűjtött 19 percnyi játékidő alatt, ezzel szemben ellenfele, Zach Randolph remekelt. A Memphis erőcsatára ugyanis remekül használta ki Griffin gyengeségét, és 25 pontot, valamit 11 lepattanót gyűjtve csapata legjobbjának bizonyult.

Érdekesség, hogy hiába játszott hazai pályán a Clippers ,egyedül Chris Paulon látszott meg ennek előnye, az irányító ugyanis 35 pontot gyűjtött, rajta kívül pedig még Jamal Crawford 15 egységét érdemes megjegyezni, a többiek viszont képtelenek voltak elérni kétszámjegyű eredményt. Ezzel szemben a másik oldalon remek egyéni produkciókat láthattunk, Tony Allen kivételével a teljes kezdő legalább 10 pontot ért el.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-2 a Memphis javára.

Denver –Golden State
107-100

Keddi sikerével elkerülte a kiesést a Denver Nuggets, amely szoros csatában verte a Golden State Warriorst. Gyakorlatilag a teljes csapaton látszott a tenni, illetve győzni akarás, hiszen mindenki remek produkcióval rukkolt elő. Andre Iguodala 25, Ty Lawson és Wilson Chandler pedig 19-19 pontot gyűjtött, sőt a teljes kezdő kétszámjegyű eredményt ért el. Mindemellett a hazaiak a védelmet is kitűnően megszervezték, a párharc egyik kulcsembere, Stephen Curry ugyanis csak 15 pontot gyűjtött. Ezzel szemben a Thompson- Barnes-Jack trió jól teljesített, de összességében ez is
kevés volt a Warriors sikeréhez a Pepsi Centerben.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-2 a Golden State javára.

NBA
Főcsoport-negyeddöntők
Los Angeles Clippers-Memphis 93-103
Denver-Golden State 107-100