NBA

Söpréssel búcsúzott a Lakers a rájátszástól

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának kilencedik játéknapján a Los Angeles Lakers is búcsúzott a rájátszás küzdelmeitől, miután a negyedik meccsen is sima vereséget szenvedtek Dwight Howardék. A Golden State a második hazai mérkőzését is behúzta, és már 3-1-re vezet a párharcban.

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 82-103

A Lakers minden szálba kapaszkodott, hogy elkerülje a söprést az első körben, de a sok sérülés esélyt sem hagyott nekik a Spurs ellen. A negyedik találkozó az eddigi összecsapásokhoz hasonlóan sima Spurs-sikert hozott, így a Lakers 2007 után először búcsúzott már az első körben a rájátszástól.

A Los Angeles Lakers Kobe Bryant nélkül nem tudta elkerülni a söprést az első körben

Tony Parker 23 ponttal vezette győzelemre a vendégeket, Tim Duncan pedig 11 pontot és hat lepattanót gyűjtött össze. A hazaiak részéről Dwight Howard csúnyán köszönt el a szezontól, és lehet, hogy a Lakers-szurkolóktól is, hiszen nyáron szabadügynök lesz: hét pontig jutott, mielőtt reklamálásért kiszórták őt a bírók. Pau Gasolra hárult így a vezér szerep, de ő is csak 16 pontot ért el. A Lakersnek Kobe Bryant jelenléte sem tudott löketet adni, a sérült Lakers-ikon a kispad mögül biztatta a csapattársakat.

A találkozót követően Gregg Popovich is beismerte, hogy ez nem volt egy kiegyenlített párharc.

"Természetesen ez nem volt egy fair küzdelem. Sportolóként egyenlő körülmények között szeretnél küzdeni, de a Lakers nem volt képes ezeket a körülményeket megteremteni. Annak ellenére, hogy ez nem volt egy fair küzdelem, meg akartuk nyerni a párharcot, és örülök, hogy meg is nyertük. Rendkívül jó volt a koncentrációnk az egész párharc során."

Továbbjutó a San Antonio Spurs 4-0-s összesítéssel.

Golden State Warriors - Denver Nuggets 115-101

Stephen Curry ismét dupla győzelmet aratott. A Warriors játékosának ezúttal sem csak a Nuggets ellen kellett koncentrálnia, hanem a bokafájdalmaira is, de végül mindkettőt sikeresen legyőzte. Curry csak a harmadik negyedben 22 pontot szerzett, azok után, hoyg Mark Jackson vezetőedző már pihentetni akarta a mérkőzés hátralévő részére, és végül 31 pontnál állt meg.

Jarrett Jack 21, Andrew Bogut 12 pontot hozott a konyhára, míg a vendégeknél ismét a Ty Lawson-Andre Iguodala duó brillírozott, de kettőjük játéka kevés volt ezúttal a szoros mérkőzés kialakításához. A Warriors 14 ponttal verte a Denvert, és már 3-1-re megy a párharcban - kedden Denverben akár le is zárhatják a szériát.

A négy győzelemig tartó párharc állása 3-1 a Warriors javára.

NBA rájátszás
Főcsoport-negyeddöntők
Boston Celtics - New York Knicks 97-90 h.u.
Milwaukee Bucks - Miami Heat 77-88
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 82-103
Golden State Warriors - Denver Nuggets 115-101