NBA

Mi lesz Jarrett Jack sorsa a Warriorsnál?

  • MD

A Golden State Warriors irányítója, Jarrett Jack a napokban közölte, hogy szeretné a csapatnál maradni, azonban egyelőre kérdéses, hogy lesz-e maradása.

Jarrett Jack a Denver elleni negyedik mérkőzésen ismét szenzációsan játszott: 21 pont mellé kilenc asszisztot is kiszórt, folytatva ezzel remek playoff-teljesítményt. Már az alapszakaszban is megmutatta, hogy lehet számítani rá, 12.9 pontot átlagolt 5.6 assziszttal majd 30 perces átlag játékidővel, a playoffban azonban egy új szintre emelkedett 20-as pontátlagával és 8.3-as gólpasszátlagával.

A Warriors menedzsmentje egyelőre teljes mértékben a playoffra koncentrál. A csapat már csak egy lépésre vannak a továbbjutástól a negyedik mérkőzés megnyerése után. Azonban fél szemmel már a jövővel is foglalkozniuk kell, hiszen Jack szabadügynök lesz a nyáron, és érzékeny veszteség lenne, ha távozna.

Jack jelenleg 5 millió dollárt keres, de ha letesztelné a piacot, akkor valószínűleg ennek többszörösét is megtudná keresni, főleg hogy rengeteg csapat keres irányító: a Utah, a Charlotte, a Toronto és a Milwaukee mellett a Los Angeles Lakers vagy a San Antonio Spurs is megfizetné Jack szolgálatait.

Jarrett Jack (fehérben) remek playoff-teljesítményével srófolja felsrófolja saját árát

Jack állítása szerint azonban nem a pénz lesz a legfontosabb, hanem hogy milyen szerepet kap a csapatnál, mivel elsődleges kívánsága a Warriors továbbra is.

"A legtöbben az NBA-ben nem örvendhetnek ideális helyzetnek. Vagy nem kapják meg a kívánt fizetést vagy a kívánt játékidőt vagy akármi más. Azt tudom, hogy nekem itt nagyszerű a helyzetem" - nyilatkozta Jack a napokban.

A játékidő lehet végül a döntő faktor Jack megtartásában, ugyanis a kispadon már ott kopogtat az újonc Harrison Barnes, akinek ha megnövelik a játékidejét, az Jack perceit fogja csökkenteni. Jack azonban bizakodó.

"Úgy hiszem mindent meg fogunk oldani. Itt szeretnék maradni, és ők is ezt szeretnék, akkor meg fogunk egyezni."