NBA

Elveszítette pályaelőnyét a Nuggets

Érdekes eredményeket hozott a rájátszás negyedik napja az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), hiszen amíg New York és a Miami hozta a kötelezőt, addig a Denver hazai pályán szenvedett sokkoló vereséget.

Stephen Curry

Denver-Golden State
117-131

Kevesen gondolták volna, hogy David Lee kidőlése után a Warriors képes lesz elvenni a Nuggets pályaelőnyét, hiszen a coloradói együttes a liga legjobb hazai mérlegével rendelkezett az alapszakaszban. Ennek ellenére a váratlan eredmény bekövetkezett, hiszen a Golden State remek játékkal 131-117-re tudott nyerni a Pepsi Centerben. Mindez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a vendégek egy igen alacsony szerkezetű csapattal kezdtek, hiszen három védő, egy kiscsatár, illetve egy center alkotta a csapatot. Ez végül be is vált, hiszen Stephen Curry 30, Jarrett Jack 26, Harrison Barnes 24,  Klay Thompson pedig 21 pontot hozott össze.

A hazaiaknál is voltak remek egyéni teljesítmények, hiszen hatan is kétszámjegyű eredménnyel zártak, de a Warriors olajozott támadógépezetével ezen az estén nem lehetett mit kezdeni.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-1

Miami-Milwaukee
98-86

A vártnál valamivel nehezebben hozta a kötelezőt a Miami együttese, ugyanis a címvédő kissé megszenvedett a Milwaukee ellen. A vendégek három negyeden át meccsben voltak, gyakorlatilag csak az utolsó negyedben szálltak el, mindezt úgy, hogy két legjobbjuk, Brandon Jennings és Monta Ellis összesen 15 pontot szállított.

A hazaiaknál elmaradtak az igazán jó egyéni teljesítmények, LeBron James például csak 19 ponttal zárt, míg Chris Bosh csak tíz egységet termelt. Talán egyedül Dwyane Wade hozta a tőle elvárhatót, a védő 21 pontot jegyezhetett.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Miami javára.

New York-Boston
87-71

Szerzett kosarak nélkül elég nehéz mérkőzést nyerni, és ezt valószínűleg aligha kell magyarázni a sokat látott Keltáknak, azonban a csapat legnagyobb problémáját kedden (is) éppen ez jelentette. Azok után ugyanis, hogy a Boston az első félidőben ismét meccsben tudott lenni Anthonyékkal, a nagyszünet után teljesen összeomlott a támadójáték, amelynek 23 szerzett pont lett az eredménye a második félidőben. Azt persze mondanunk sem kell, hogy ilyen támadójátékkal nem lehet nyerni a Madison Square Gardenben…

A mérkőzés legjobbja ezúttal is Carmelo Anthony volt, aki ezúttal 34 pontot ért el. A másik oldalon Jeff Green és Avery Bradley a második mérkőzésen nem tudott meglepetést okozni, Paul Pierce azonban hozta a kötelezőt a maga 18 pontjával, míg Kevin Garnett 12 pontot és 11 lepattanót szerzett, vagyis dupla duplát ért el.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a New York javára.

NBA
Rájátszás, 4. játéknap
Miami-Milwaukee 98-86
New York-Boston 87-71
Denver-Golden State 117-131