NBA

A korábbi sikeredző térhet vissza Clevelandbe

  • MD

A Cleveland Cavaliers csütörtökön menesztette Byron Scott vezetőedzőt, és a pletykák szerint a csapat visszahozhatja Mike Brownt, aki hat éven keresztül irányította a gárdát.

Byron Scott nem élte túl az újabb eredmény nélküli szezont a Cleveland Cavaliers élén, és csütörtökön, egy nappal az alapszakasz lezárta után menesztették állásából. A csapat a szezon utolsó 18 mérkőzéséből 16-ot elbukott, és végül 64-166-os mérleggel búcsúzik három szezon alatt a Clevelanddel. A Cavaliers a liga egyik legrosszabb védelmét tudta felmutatni ez időszak alatt.

"Minden jót kívánok a továbbiakra Byron Scottnak és családjának. Byron egy igazán remek ember, a pályán belül és kívül egyaránt, és szeretném megköszönni a három évét, amit a Cavaliers edzőjeként töltött el. Teljes mértékben támogatom azt a nehéz döntést, amit ma meghoztunk. Habár láttuk a fiatalokon a fejlődést, csapatszinten már nem láttuk azokat az eredményeket, amiket elvártunk volna" - nyilatkozta Dan Gilbert tulajdonos.

Máris elkezdődött a találgatás, hogy ki léphet majd Scott helyére, és egyre több helyről érkeznek olyan morzsák, miszerint a korábbi sikeredző, Mike Brown térhet majd vissza a csapathoz. Brownt még 2010-ben Gilbert menesztette a csapat éléről, két olyan szezon után, amikor a Cleveland 60 győzelemmel zárta az évet.

Mike Brownnal nyerhetné vissza régi hírnevét a Cleveland Cavaliers

Browntól az idei szezon elején a Los Angeles Lakersnél is megváltak, a szakember ezt követően leszögezte, hogy most pihenőre van szüksége. Ugyanakkor az már bizonyos, hogy Brown és családja visszaköltöznek Clevelandbe Los Angelesből, miután Brown fia, Elijah a Butler egyetemen szeretne játszani Brad Stevens kezei alatt, és az apuka szeretne a fia közelében maradni.

Brown a Lakers előtt hat évig irányította a Clevelandet, és minden évben eljutott vele a csapat legalább a második körig. Brown és LeBron James együtt távoztak Clevelandből 2010-ben, azóta pedig a franchise három negatív idényt produkált Scott regnálása alatt. Mostanra azonban a csapat feltöltődött fiatal tehetségekkel, és az idei drafton kétszer is húzhatnak majd a top 20-ban, valamint 15-20 millió dollár helyük lesz a fizetési sapkában. Mike Brown tehát könnyen egy új sikerérához asszisztálhatna, ha úgy döntene, hogy kevesebb mint egy év szünet után ismét elvállalná egy csapat dirigálását.

A Miami Heat LeBron James idén egyébként 66 győzelmet jegyzett - ez kettővel több, mint amit a Cleveland az elmúlt három idényben összesen szerzett (64).