NBA

A Bulls állította meg a New York sorozatát

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 154. játéknapján csupán két rangadót játszottak. A Chicago Bulls megállította a New York Knicks győzelmi sorozatát 13 megnyert mérkőzés után, hosszabbításban, míg az Oklahoma City simán verte a Golden State-et idegenben.

Chicago Bulls - New York Knicks 118-111 h.u.

A Chicago Bulls immáron hivatalosan is szériabuktatóvá nőtte ki magát - pár héttel a Miami Heat megállítása után a New York Knicks győzelmi sorozatának is korai véget vetettek. Nate Robinson volt az aduász a Bulls paklijában, 35 ponttal segítette ki a csapatát a hosszabbítás során aratott győzelemben. Jimmy Butler 22, Luol Deng pedig 16 ponttal zárta a találkozót.

Carmelo Anthony hozta a szokásos formáját 36 egységgel, de egész mérkőzés során gyengén értékesítette a dobásait - csupán lövéseinek 40.6%-a ért pontot a vendégeknek, és a véghajrá kulcspillanatában is hibázott, ami pedig győzelmet jelentett volna a Knicksnek. A Chicago így 4-0-ra nyerte a szezon párharcot az atlanti csoport győztesével szemben.

A kék trikóban játszó New York-iak hosszabbításban már nem bírták a Bulls ellen

A mostani 13-as győzelmi sorozat 1994 óta a legjobb menetelése volt a Knicksnek. Akkor 15 meccset nyertek meg zsinórban. Bár ez a rekord idén már nem fog megdőlni az alapszakaszban, még mindig van izgulnivaló a drukkerek számára, hiszen a csapat a Pacersszel is megmérkőzik még a hátralévő négy összecsapáson, melyen eldőlhet a keleti második pozíció sorsa, valamint Anthony 1984-85 után az első Knicks-játékos lehet, aki a liga élén zár pontokban.

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 97-116

Az Oklahoma City fölényes győzelemmel ugrott ismét a nyugati főcsoport élére. Kevin Durant ellenállhatatlanul játszott, 31 pontja mellé még 10 lepattanót és nyolc asszisztot is jegyzett, amivel a Thunder fél meccs előnnyel bír a második San Antonióval szemben. A Spurs és a Thunder 2-2-re zártak a szezonban, de a Thunder jobb főcsoport-mutatója miatt azonos mérleg esetén is Durantéknak állna a zászló.

Durantot Kevin Martin segítette ki leginkább a mérkőzésen, a cserepadról érkező játékos 23 pontot kapart össze, Russell Westbrook pedig 18 ponttal és kilenc gólpasszal asszisztált a sikerhez. A hazaiaktól Stephen Curry 22 pontot termelt, de a vereség mellett igazi érvágásnak Andrew Bogut kiesése bizonyult, aki az első negyedben volt kénytelen elhagyni a parkettet bokasérülés miatt.

NBA
154. játéknap
Chicago Bulls - New York Knicks 118-111 h.u.
Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 97-116