NBA

Átviharzott Oklahoma City-n is a New York

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 151. játéknapjának kora délutáni mérkőzésein két rangadót is rendeztek. A New York Knicks Oklahoma City-ből is győzelemmel távozott, míg a Los Angeles-i rangadót a Clippers nyerte, fricskát adva ezzel a playoff-verseny sűrűjében lévő Lakersnek.

Oklahoma City Thunder - New York Knicks 120-125

A liga legjobb formájában lévő csapatát a nyugati első Oklahoma City Thunder sem tudta megállítani a menetelésben. J. R. Smith az utolsó másfél percben két kulcsfontosságú triplát jegyzett a vendégek oldaláról, míg Carmelo Anthony ezúttal megállt 36 pontnál, ami viszont így is elegendőnek bizonyult, hogy átvegye a vezetést a bajnokság pontlistáján.

A hazaiaktól Russell Westbrook emelkedett ki 37 ponttal és 11 lepattanóval, de a remek formában lévő Knicks ellen ez a dupla-dupla is kevésnek bizonyult. A New York sorozatban 12., szezonbeli 50. győzelmét zsebelte be, amivel már a csoportbajnoki cím elhódításának küszöbén állnak Anthonyék.

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 109-95

Los Angeles-i rangadót rendeztek a nyugati parton, melyen mindkét csapat számára nagy volt a tét: a Clippers története első bajnoki címére törekedett, míg a Lakers a playoffot érő nyolcadik hely megtartásáért küzdött meg. Blake Griffin és Chris Paul gondoskodtak róla, hogy előbbi valósuljon meg. Griffin 24 ponttal és 12 lepattanóval, Paul pedig szintén 24 ponttal és 12 assziszttal vette ki részét a győzelemből.

A mostani siker egyben azt is jelentette, hogy a Clippers története során másodszor megnyerte összes alapszakasz-mérkőzését a Lakers ellen. A csapat még a korábbi nevén, a Buffalo Braves címen futva tudta söpörni a Lakerst egy szezonban. A Clippers csoportbajnoki címet ünnepelhetett a lefújást követően, míg a Lakers tovább rághatja a körmét a playoffért folytatott harc kimenetelét illetően.

NBA
151. játéknap
Oklahoma City Thunder - New York Knicks 120-125
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 109-95