Túraautó

Michelisz Norbert számára jól sikerült az első szabadedzés

Michelisz Norbert szenzációsan mutatkozott be túraautó világbajnokság marokkói nagydíjának első szabadedzésén. A Zengő Motorsport versenyzője a negyedik legjobb időt érte el, eredménye mindössze öt tizeddel maradt el az első szabadedzést megnyerő Yvan Mullerétől.

Michelisz

Michelisz Norbert többször vezette is a tréninget, maga mögé utasítva a gyári Hondákat és a Chevy-ket - írta a molcsapat.hu. Végül a magyar pilótát meg tudta előzni Muller, Tarquini és Chilton, ám a negyedik helyet 1:46.601-es időeredménnyel már nem adta ki a kezéből. Michelisz mögött közvetlenül Thomson végzett a Ladával, de a Zengős pilóta Coronelt (BMW), a másik gyári hondás Monteirót, valamint Nykjaert és MacDowallt is lenyomta, ami azért komoly fegyvertény, mert utóbbi kettő Chevy-vel versenyzik, motorerőben pedig eddig az „amik” jobban álltak eddig. A motorerő azonban most nem adott akkora fölényt a Chevynek és azt is kellemes volt konstatálni, hogy száraz pályán abszolút versenyképes a Civic, ahogy a hosszú egyenesek és a méretes kerékvetők sem jelentettek gondot az első tréningen.

Egy szó, mint száz, Michelisz Norbert számára jól sikerült az első szabadedzés, ami azonban még semmit sem jelent, maximum azt, hogy a Zengő Motorsport versenyzője és a csapat megnyugodhat, jó úton járnak. A legkomolyabb értékmérő természetesen az időmérő edzés lesz a mai nap során, utána pedig a két futam vasárnap. Mindenesetre az összkép sokkal szebb, mint Monza után volt, jóllehet volt honnan fejlődni.