WTCC

Nem sikerült a rajt, Michelisz Norbert 21. lett a monzai időmérőn

  • VNA

Az új autóval, Hondával versenyző Michelisz Norbert a 21. időt autózta a monzai verseny időmérő edzésén.

Ezen a hétvégén az olaszországi Monzában kezdődik el a 2013-as túraautó-világbajnoki sorozat, ahol a vb-naptár egyik leghosszabb (5793 méter) pályáján szombaton délután már az időmérő edzést rendezték meg. Bár a Chevrolet az előző szezon végén a gyári csapatával kiszállt a WTCC-sorozatból, - idén csak privát csapatokkal vannak jelen a Chevrolet autói - a szabadedzéseken mégis ők voltak a legjobbak. Tavaly a háromszoros világbajnok Yvan Müller két futamot nyert Monzában, aki az idei időmérőn is a legjobbnak bizonyult.

Michelisz Norbertnek a szezon rajtja előtt csak néhány napja volt ismerkedni az új autóval - Fotó: MTI

A világbajnoki címvédő Robert Huff okozta az időmérő első érdekes eseményét, akinek egy ütközésnél kitört a jobb első futóműve, így hat percre mindenkit a boxutcába parancsoltak vissza. Nem sokkal később Dudukalo a másik Ladást, James Thompsont nyomta ki egy kanyarban, szerencsére az éppen mellettük haladó Michelisz Norbert kimaradt ebből az ütközésből.

Az idén új autóval, a mezőny egyetlen privát Hondájával szereplő Michelisznek nem sok ideje volt ismerkedni az új autójával, kedden vehette mindössze "kézbe" először. Ráadásul a csapat komoly gondokkal küszködött, a gyári gép fékje az első szabadedzés harmadik körében elszállt, kisebb csoda, hogy nem történt baleset, összerakni pedig csak az időmérőre sikerült a járművet. Így tesztelni, a megfelelő beállításokat megtalálni nem is volt lehetőség, nem tudott is jó időt autózni Michelisz, 21. helyével pedig nem jutott be az időmérő második szakaszába.

Fotó forrása: www.zengomotorsport.hu

Túraautó-világbajnokság
Monza, időmérő edzés
1. Ycan Müller (francia) Chevrolet 1:56,486
2. Tom Chilton (brit) Chevrolet +0,859
3. Alex Macdowall (brit) Chevrolet +1,199
4. Pepe Oriola (spanyol) Seat +1,347
...21. Michelisz Norbert Honda 2:00,901 (Q1)