NBA

Már most megy az adok-kapok a Celtics és a Heat között - videó

  • MD

Nemcsak a Miami Heat további meneteléséről marad emlékezetes a keddi Bostonban aratott győzelem, hanem amiatt is, hogy LeBron James a meccsen Jason Terryt megalázva, a játékost átugorva zsákolt egy nagyot.

Egyelőre még nem tudni, hogy a Boston Celtics és a Miami Heat idén összekerül-e a playoffban, mindenesetre a két csapat játékosai között máris megy az adok-kapok. A keddi bostoni találkozón a Heat 17 pontos hátrányt lefaragva zsebelte be sorozatban a 23. győzelmét, és LeBron Jamesnek duplán élvezetes volt a győzelem, mivel a rangadó közben teljesen megalázta Jason Terryt azzal, hogy egy alley oop figura végén a játékost átugorva zsákolt egy nagyot.

James elégedett volt azzal, hogy ezt pont Jason Terry ellen sikerült véghez vinnie, akivel az ellenszenv már a 2011-es NBA-nagydöntőben kialakult. Terry akkor még a Dallas Mavericks színeiben kezdte ki a Miami-játékosok türelmét, és a mindent eldöntő hatodik találkozón 27 ponttal járult hozzá a Mavericks bajnoki címéhez.

LeBron James szerint kijárt ez a Jason Terry feletti zsákolás a Boston játékosának

"Ez az egyik jobb zsákolásaim közé tartozik. Maga a tény, hogy ez pont J.T. ellen következett be, sokkal édesebbé tette az egészet, mert úgy vélem, mindenki tudja, hogy J.T. miket beszél, és azt is, hogy néha túl sokat jár a szája. Örülök, hogy vele történt ez meg" - nyilatkozta James a Cleveland elleni mérkőzést követően egy újságíró kérdésére.

 

Korábban DeAndre Jordan zsákolt hasonló módon a Los Angeles Clippers és a Detroit Pistons összecsapásán, melyet követően felerősödtek azok a hangok, miszerint milyen dicsőség származik abból, ha valaki egy nála jóval kisebb játékoson felülkerekedve zsákol egy hatalmasat.

Hogy James szavai mennyire etikusak, mindenki döntse el saját maga. Mindenesetre az tisztán látszik, hogy a Heat és a Celtics között forr a levegő, és az NBA-drukkerek nagy álma válna valóra, ha idén is összefutnának a rájátszásban, hiszen nem lenne hiány indulatokban és érzelmekben abban a párharcban.