NBA

Vezérré válik Dwight Howard a Lakersben

  • MD

Dwight Howard első meccsét játszotta vasárnap Kobe Bryant nélkül a Lakersben, és a tengerentúli újságírók rögtön hozzászegezték a kérdést, hogy képes lenne-e a Lakers új vezérévé válni, ha Bryant már nem játszana. Howard magabiztosan nyilatkozott a feltett kérdésekre.

Lehet, hogy szebben is el tudta volna képzelni a Los Angeles-i első évét Dwight Howard, de talán ha minden a papírforma szerint alakult volna, akkor nem gazdagodott volna annyi tapasztalattal, mint tette azt idén. A jelenleg is playoff helyért küszködő Lakers játékosa vasárnap első meccsét játszotta úgy, hogy a pályán nem volt ott mellette Kobe Bryant, és remek formája láttán rögtön nekiszegezték a kérdést, miszerint a jövőben el tudja-e képzelni magát a Lakers vezéreként.

Dwight Howard kamatoztatni tudta a Lakers veteránjaival eltöltött időt

"Orlandóban én voltam az, aki mindent keresztül vitt. Ismerem a helyzetet, ezért játszunk mindannyian. Ők is és én is azért játszunk, mert a csapatot a hátunkon akarjuk vinni a nagydöntőbe. Mindig is ez volt a célom, és imádom ezt a terhet a hátamon. Az, hogy vezethetem a srácokat, ezt szeretném elérni és csupán azt szeretném, ha a többiek teljesen megbíznának bennem. A franchise-nak is hinnie kell bennem, és ugyanígy az edzőknek és a játékosoknak is. Amikor bizonyítom a srácoknak, hogy eredményes tudok lenni és a helyes döntéseket hozom meg, akkor bízni fognak bennem. Szóval én így látom a helyzetet, és így is fog történni, csupán türelmesnek kell lennünk" - nyilatkozta Howard, aki Bryant távollétében új fokozatra kapcsolt, és pénteken is már egy fontos dupla-duplát produkált az Indiana ellen, amikor Bryant az első negyed után kiült sérülése miatt a cserepadra.

"Nem úgy jöttem ide, hogy kijelentettem, hogy ez az én csapatom meg ilyenek. Ilyesmi meg se fordult a fejemben. Mint ahogy az elején is mondtam, ez egy nagyszerű alkalom számomra, hogy olyan játékosoktól tanuljak, mint Kobe, Steve Nash vagy Pau Gasol, és ez is volt mindvégig a szándékom. Olyan sokat tanultam a szezon elejétől fogva mostanáig, hogy ez a pályafutásomra is kihatással lesz. Szóval ez remek. Minden amit Kobe, Pau, Steve és a többiek csinálnak segítenek nekem hosszú távon abban, hogy egy csapatot kivezényeljek a gödörből."

És hogy mi volt az eddigi legnagyobb lecke, amit megtanult?

"Orlandóban évekig ez volt a dolgom, de volt a játékomnak néhány területe, amit fejlesztenem kellett. Azzal, hogy itt lehetek, már látom, hogyan is kell ezt csinálni. Ahogy felkészülsz egy meccsre, egy edzésre, az edzés utáni időre, minden olyan munkára, amit a szabadnapokon csinálsz - a társaid ezeket fogják látni, és ebből merítenek erőt. Ez a legnagyobb dolog amit tanultam, hogy úgy kell végeznem a feladatomat, hogy mindenki más lássa. Te így dolgozol, ő pedig úgy, szóval magasra emeled a lécet, és a többiek követik azt."