NBA

Vezéráldozattal járt a Lakers atlantai veresége

Maratoni játéknapon van túl az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) mezőnye, hiszen szerdán 11 mérkőzést rendeztek a ligában. Eseményekben nem volt hiány, a Heat például sorozatbeli 20. sikerét könyvelte el, míg a Lakers a meccset és Kobe Bryantet is elveszítette Atlantában.

Kobe Bryant

Atlanta-Los Angeles Lakers
96-92

A kiváló formában lévő Los Angeles Lakers többet veszített Atlantában, mint azt egy átlagos meccsen szokás. Egyrészt, rendkívül gyengén kezdtek a vendégek, és csak nagyszünet után tudtak visszakapaszkodni, másrész pedig, Kobe Bryant 3.9 másodperccel a mérkőzés vége előtt megsérült, ráadásul bizonytalan időre ki is dőlt.

Bryant egyébként 31 ponttal zárt, ezzel pedig a mezőny legjobbja volt. A másik oldalon Devin Harris 17 pontjával kimagaslott a Josh Smith nélküli Atlantából.

Oklahoma City-Utah
110-87

Finoman fogalmazva sem okozott gondot a Utah legyőzése a tavalyi finalistának, hiszen a Thunder gyakorlatilag felmosta a parkettet a Jazzel. A legkellemetlenebb pillanatokat egyértelműen a második negyedben élhették át a Jazz drukkerei, kedvenc csapatuk ugyanis ebben az etapban mindössze kilenc pontra volt képes… Ilyen teljesítménnyel pedig szinte lehetetlen Oklahoma Cityben nyerni, nem is csoda tehát, hogy a Utah-nak sem sikerült.

A Thunder sztárjai ezúttal visszafogottabb teljesítményt nyújtottak, Durant 23, Westbrook pedig 19 egységet szorgoskodott össze. A másik oldalon a kezdő egyetlen tagja sem érte el a tíz pontot…

Philadelphia-Miami
94-98

Sorozatban 20. győzelmét aratta a Miami Heat, LeBron Jamesék ezúttal Philadelphiában tudtak nyerni. A címvédő a bámulatos, 30-17-re megnyert második negyeddel nagyon ellépett ellenfelétől, ez az előny pedig a meccs végéig kitartott, habár a végjátékban nagyon szorongatott a Sixers.

A meccs legjobbja természetesen LeBron James volt a maga 27 egységével, csapattársa, Dwyane Wade 21 pontot ért el. A másik oldalon leginkább Thaddeus Young villogott, aki 25 pontot és 15 lepattanót könyvelhetett el.

Sacramento-Chicago
121-79

Benne volt a pakliban, hogy a Sacramento Kings legyőzi a Chicagót, azonban azt a legoptimistább Sacto drukkerek sem gondolták volna, hogy DeMarcus Cousins nélkül ekkora csapást mérnek Evansék a Bullsra. Márpedig ez a találkozó már a félidőben eldőlt, ahol a hazaiak 29 pontos előnyre tettek szert, ráadásul ez a különbség a nagyszünet után tovább nőtt.

Elsősorban a Sacramento védői villogtak a szerdai mérkőzésen, Tyreke Evans 26, Ish Thomas pedig 22 ponttal zárta a találkozót. A másik oldalon Carlos Boozeren és Nate Robinsonon kívül senki sem tudta megközelíteni az elfogadható szintet, így nem csoda a nagy pofon.

Los Angeles Clippers-Memphis
85-96

Nem a Los Angeles-i csapatok napja volt a szerdai, hiszen a Lakers után a Clippers is kikapott, utóbbi ráadásul igazi nyugati rangadón, hazai pályán. A memphisi siker ráadásul azért is érdekes, mert a szezon során ez volt a 19. idegenbeli győzelme a csapatnak, ennél többet pedig még egy szezon során sem sikerült hoznia a Grizzliesnek, márpedig idén még 11 alkalommal kelnek útra Gasolék (arról nem beszélve, hogy a csapat történelme során még soha nem rendelkezett pozitív mérleggel idegenben).

Érdekesség, hogy a Clippers úgy kapott ki, hogy mind Paul, mind Griffin hozta magát, hiszen ketten együtt összesen 46 pontot termeltek. A másik oldal azonban sokkal kiegyensúlyozottabb volt, öten is kétszámjegyű eredménnyel végeztek.

Denver-New York
117-94

A Denver Nuggets alaposan elcsúfította Carmelo Anthony visszatérését a Pepsi Centerbe, hiszen villámrajtot véve, már az első félidőben eldöntötte a hazai gárda a találkozó sorsát. Mindemellett Anthonynak gyengén is ment a játék, 12 mezőnykísérletéből csak hármat értékesített, így mindössze kilenc ponttal végzett.

A vendégek legjobba a 20 pontig jutó Iman Shumpert volt, a hazaiaknál pedig hatan is kétszámjegyű eredményt értek el, Wilson Chandler (szintén egykori csapata ellen) 24 egységet termelt.

NBA
Alapszakasz, 128. játéknap
Indiana-Minnesota 107-91
Washington-Milwaukee 106-93
Philadelphia-Miami 94-98
Atlanta-Los Angeles Lakers 96-92
Boston-Toronto 112-88
Houston-Phoenix 111-81
Oklahoma City-Utah 110-87
Sacramento-Chicago 121-79
Denver-New York 117-94
Golden State-Detroit 105-97
Los Angeles Clippers-Memphis 85-96