NBA

Tovább menetel a Miami

Nyolc mérkőzést rendeztek kedden az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), a játéknap legnagyobb kérdése pedig az volt, hogy vajon a Miami folytatja-e győzelmi sorozatát? A válasz egy rendkívül meggyőző igen volt, hiszen LeBron James-ék felmosták a parkettet az Atlantával…

LeBron James

Miami-Atlanta
98-81

Az Indiana után újabb kellemetlen ellenfelet fektetett két vállra a Miami Heat, méghozzá az Atlantát, így LeBron Jamesék immáron sorozatban 19 nyert meccsnél tartanak. A vendégek ritka gyenge napot fogtak ki, hiszen a találkozó során egyszer sem vezettek, így nagyon hamar eldőlt a mérkőzés sorsa. A Miami Heat szerdán, Philadelphiában szerezheti meg sorozatbeli 20. sikerét.

A meccs legjobbja Dwyane Wade volt, aki 23 pontot termelt, LeBron James pedig 15 egységig jutott. A másik oldalon mindenki gyengén teljesített, így Josh Smith a maga 15 pontjával „kiemelkedőt” nyújtott.

Orlando-Los Angeles Lakers
97-106

Óriási fújolás közepette térhetett vissza korábbi együttesének otthonába Dwight Howard, amit a center azzal hálált meg, hogy gyakorlatilag meccset nyert a Lakersnek. A vendégek domináns centere ugyanis 39 ponttal és 16 lepattanóval végzett, ráadásul karriercsúcsot jelentő 39 alkalommal állhatott oda a büntetővonalra.

Howardon kívül viszont szinte az egész Lakersnek gyatrán ment a játék, legalábbis erről árulkodik az is, hogy Howard után a második legjobb játékos Metta World Peace volt, méghozzá 14 egységgel. A másik oldalon Jameer Nelson 21, Arron Afflalo és Tobias Harris pedig 17 ponttal terhelte a Lakers gyűrűjét.

Charlotte-Boston
100-74

A játéknap legsokkolóbb eredményét a Charlotte és a Boston összecsapása hozta, hiszen Kevin Garnették rendkívül csúnyán kikaptak a Bobcatsnél. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy Paul Pierce nem állhatott a vendégek rendelkezésére, ám ennek ellenére már-már a sokkoló kategóriába tartozik, hogy a Charlotte gyakorlatilag azt csinált a Keltákkal, amit csak akart, legalábbis a második félidőben.

A hazaiak sikerében nagy szerepe volt Gerald Hendersonnak, aki 35 pontjával karriercsúcsot döntött. A másik oldalon Jordan Crawford és Jeff Green egyaránt 14 egységgel zárt.

Milwaukee-Dallas
108-115

Rendkívül szoros mérkőzést játszott egymással a Milwaukee és a Dallas, amiből kisebb meglepetésre a vendégek jöttek ki jobban. A második negyedtől kezdve a Bucks loholt az eredmény után, és bár több alkalommal is sikerült felzárkózniuk a hazaiaknak, egyenlíteni, fordítani végül nem tudtak.

Ennek ellenére a meccs embere hazaiaktól került ki, mivel Monta Ellis 32 pontot termelt. A vendégek szekerét Vince Carter és Dirk Nowitzki húzta, előbbi 23, utóbbi pedig 19 egységgel.

Minnesota-San Antonio
107-83

Első ránézésre azt mondhatnánk, hogy sima győzelmével a Minnesota is nagy meglepetést okozott keddi sikerével a Spurs felett, azonban nem feledkezhetünk meg arról a tényről, hogy a Parker-Duncan-Leonard trió nem lépett pályára a vendégeknél. Így már valamivel másabb a leányzó fekvése, azonban a San Antoniót legyőzni, főleg ekkora különbséggel, mindig nagy eredmény.

Ebben óriási szerepe volt egyébként Ricky Rubiónak, aki 21 ponttal, 13 lepattanóval és 12 gólpasszal, vagyis tripla-duplával zárta a meccset. A másik oldalon Cory Joseph 15 egységgel csapata legjobbjának bizonyult.

Portland-Memphis
97-102

A keddi játéknap egy hamisítatlan nyugati rangadóval zárult, ahol szoros végjátékban a Memphis elhozta Portlandből a W-t. A Blazers győzelmi reményeit ezúttal Jerryd Bayless semmisítette meg, aki 1.5 másodperccel a vége előtt két büntetőt is értékesített, ezzel kialakította a végeredményt.

A Memphis ezt a találkozót egyértelműen a palánk alatt nyerte meg, hiszen a magasok, vagyis Randolph, Gasol és Davis összesen 53 pontot és 21 lepattanót gyűjtöttek. A másik oldalon Damian Lillard és LaMarcus Aldridge összesen 55 pontot gyűjtött, ám ez is kevés volt az üdvösséghez.

NBA
Alapszakasz, 127. játéknap
Charlotte-Boston 100-74
Cleveland-Washington 95-90
Orlando-Los Angeles Lakers 97-106
Brooklyn-New Orleans 108-98
Miami-Atlanta 98-81
Milwaukee-Dallas 108-115
Minnesota-San Antonio 107-83
Portland-Memphis 97-102