NBA

Már klubrekordnál jár a Miami Heat

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 118. napján újabb sikert aratott a Miami Heat, amivel már franchise rekordot állítottak fel LeBron Jamesék: sorozatban 15. alkalommal diadalmaskodtak. Idegenben nyert a New York Knicks is, a Denver kiütötte az Atlantát, a Golden State pedig a Torontót múlta felül.

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 81-97

Otthon vagy idegenben, de tovább menetel a címvédő Miami Heat az NBA-ben, és közben sorra dőlnek meg a klubrekordok LeBron Jamesék diadalmenete során. Amióta a csapat megalapult 25 éve, még egyszer sem nyert a franchise 15 mérkőzést zsinórban, immáron azonban ez is már a múlté, miután a Heat a Minnesota skalpját is begyűjtötte.

A sérüléssel küszködő James helyett ezúttal Dwayne Wade vette át a stafétabotot, és 32 pontjával, valamint 10 asszisztjával emelkedett ki a mezőnyből. James fájó bal térddel is 20 pontig, illetve 10 lepattanóig jutott, úgyhogy ezúttal sem lehetett volna ráaggasztani, hogy ellazsálta volna a mérkőzést. A találkozó a negyedik negyedig szorosan alakult, de miután J.J. Bareát elküldték a bírók a hazaiaktól, eldőlt a mérkőzés: az utolsó nyolc percet 17-5-re hozta a Heat, és végül sima győzelmet arattak.

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 97-102

Carmelo Anthony nélkül is tud nyerni a Knicks, ezt már idén is bizonyította párszor a csapat, azonban a Cleveland felett aratott siker újabb tanúbizonyságot tett erről. A vendégek 22 pontos hátrányban voltak a második negyedben, amikor Carmelo Anthonynak térdfájdalmak miatt el kellett hagynia a játékteret.

A csapattársak az összezuhanás helyett az összetartás taktikáját alkalmazták, és Amare Stoudemire 22 pontjával, valamint J.R. Smith további 18 pontjával a Knicks végül fordított és nyert. Ezzel a csapat véget vetett a clevelandi nyeretlenségének, a Knicks az ezt megelőző tíz idegenbeli találkozót rendre elvesztette.

Milwaukee Bucks - Utah Jazz 109-108 h.u.

J.J. Redick volt az egyik legnagyobb név a múlt hónapi cserestop napján, aki csapatot cserélt. Egyelőre nem mondhatni, hogy maradandót alkotott volna - idáig. Miután csak kilenc pontig jutott a rendes játékidőben, hosszabbításban Redick szállította az első nyolc pontot a hazaiaknak. A hazaiak másik hőse Monta Ellis volt, aki 34 ponttal zárt, és 21dobókísérletéből 15-öt értékesített. A Bucksnak ez volt zsinórban a negyedik győzelme.

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 104-88

A Denver Nuggets a surranópályán lassan Miami Heat-magasságokba ér. Ty Lawsonék újabb sikert arattak hazai pályán, sorozatban a tizenegyediket, amivel beállították az NBA legjobb hazai mérlegét 26-3-mal, megosztva a titulust a címvédővel. A Nuggets tartalékjai jelentették ismét a különbséget a két csapat között, a Thunder után ezúttal 50 pontig jutottak Wilson Chandlerék a cserepadról.

Golden State Warriors - Toronto Raptors 125-118

Nem volt egyszerű dolga a Toronto ellen, de végül a Golden State Warriors pontot tudott tenni vereségszériájának végére. Andrew Bogut visszatérése is segíthetett a csapaton, mely ezt megelőzően sorozatban négy meccset bukott el. David Lee 29 ponttal és 11 lepattanóval, Stephen Curry pedig 26 ponttal és 12 assziszttal járult hozzá a sikerhez.

A játéknap további két mérkőzésén az Orlando idegenben játszott szoros mérkőzést a New Orleansszel, amit végül három ponttal nyertek a vendégek. A Portlandnek nem jelentett gondot hazai parketten a Charlotte legyőzése, így tartják a lépést a Los Angeles Lakersszel a playoff pozícióért.

NBA
118. játéknap
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 97-102
Milwaukee Bucks - Utah Jazz 109-108 h.u.
New Orleans Hornets - Orlando Magic 102-105
Minnesota Timberwolves - Miami Heat 81-97
Denver Nuggets - Atlanta Hawks 104-88
Portland Trail Blazers - Charlotte Bobcats 122-105
Golden State Warriors - Toronto Raptors 125-118