NBA

Ismét Noah nyert meccset a Bullsnak

Szombaton szokatlanul kevés, mindössze négy mérkőzést rendeztek az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság). A nap meccsét a Chicago és a Brooklyn vívta egymással, ahol a hazaiak Joakim Noah-nak köszönhetően nagyon simán nyertek.

Joakim Noah

Chicago-Brooklyn
96-85

A Chicago Bulls együttese gyakorlatilag lemosta a pályáról ellenfelét pénteken. Nem kezdett pedig rosszul a Brooklyn, ám a második negyedben 26-12-es eredményt hoztak a hazaiak, ami lényegében eldöntötte a találkozó sorsát. A záró etapban még megpróbálkozott a lehetetlennel a Nets, viszont ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

A hazaiak legjobbjai ezúttal a magasemberek voltak. Joakim Noah 21 ponttal és 10 lepattanóval zárt, Carlos Boozer pedig 20 egységet termelt. A másik oldalon egyedül Brook Lopez nyújtott értékelhető produkciót, a center 22 ponttal terhelte az ellenfél gyűrűjét.

Philadelphia-Golden State
104-97

Akárhogy is nézzük, a Philadelphia a Golden State elleni sikerrel elég váratlan pillanatban szakította meg rossz szériáját. A meccs nem is kezdődött túl jól a Sixers számára, hiszen a vendégek gyorsan 11 pontos előnybe kerültek, ám a második negyedtől kezdve a hazaiak uralták a találkozót, amelynek győzelem lett a vége.

Ezen a találkozón leginkább a hátvédek teljesítettek jól, hiszen a hazaiaknál Jrue Holiday 27 ponttal zárt, míg a vendégeknél a Curry-Thompson páros 59 egységet szorgoskodott össze. Nem szabad azonban elfeledkeznünk Jrue Holidayről sem, aki egy gólpassz híján (22 pont 10 lepattanó) tripla-duplát ért el.

Milwaukee-Toronto
122-114 (h.u.)

A nap legizgalmasabb mérkőzése a Toronto látogatása volt Milwaukee-ban, hiszen itt csak a hosszabbítás döntött. Az egyébként rendkívül hullámzó mérkőzésen a kanadaiak a záró etapban nyolcpontos hátrányt dolgoztak le, a hosszabbítást jelentő kosarat pedig Alan Anderson szerezte. A lélektani előnyből nem tudtak profitálni a vendégek, mivel a ráadásban tükörsimán, 18-10-re kaptak ki.

Kiváló egyéni teljesítményekben természetesen nem volt hiány. A hazaiak legjobbja Ersan Ilyasova volt 29 pontjával és 11 lepattanójával, de mind Larry Sanders, mind Brandon Jennings dupla-duplát jegyzett. A másik oldalon Kyle Lowry még ezt is felülmúlta, hiszen a tripla-dupla minimális követelményeit teljesítette, 10-10 ponttal, gólpasszal, illetve lepattanóval.

Portland-Minnesota
109-94

Hozta a kötelezőt a Portland együttese, amely nagyon simán legyőzte a Minnesotát. Ricky Rubióék egyedül a második negyedben tudták komoly feladat elé állítani a Blazerst, azon kívül viszont a hazaiak uralták a meccset.

A meccs legeredményesebb játékosa nem meglepő módon Damian Lillard volt 24 egységgel, ám nem sokkal maradt el tőle Derrick Williams sem, aki 23 pontot jegyzett.

NBA
Alapszakasz, 116. játéknap
Philadelphia-Golden State 104-97
Chicago-Brooklyn 96-85
Milwaukee-Toronto 122-114 (h.u.)
Portland-Minnesota 109-94