NBA

Elkezdte a fiatalítást a Celtics

  • Molnár Dávid

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celtics a várakozásoknak megfelelően aktív eddig a cserestop napján, de egyelőre csak a lejáró szerződésű és sérült Leandro Barbosától váltak meg Jason Collins kíséretében, akikért cserébe a fővárosból megszerezték Jordan Crawfordot.

Egyelőre nem tudni még, hogy egy nagyobb tisztogatás első lépcsőfoka-e a Celtics korai lépése, mindenesetre a csapat megvált Leandro Barbosa és Jason Collins szolgálataitól. A veterán Barbosa, aki Rajon Rondo sérülésével lépett előtérbe a Celticsnél, majd később ő is kidőlt az egész idényre, szerződésének utolsó évében jár, és a Bostonnak nem állt szándékában hosszabbítani vele.

A Washington Wizardstól a fiatal Jordan Crawford érkezik. Crawfordot még a 2010-es drafton, 27. helyen draftolta az akkor még New Jersey Nets néven futó együttes, majd az újonc idényére továbbcserélték Washingtonba. Az elmúlt három idényben 14.5 pontot átlagolt a fővárosban, idei teljesítménye eddig átlagban 13.2 pontot és 3.7 assziszt. Mivel a Wizardsnál Bradley Beal átvette a stafétabotot tőle, ezért többször is jelezte a vezetőségnek, hogy távozni szeretne.

Ez a vágya most teljesült, Bostonban pedig egy újjáépülő csapat vezéregyéniségévé válhat. Alacsony bére miatt is imponáló lehetett a Boston számára: Crawford idén 1.2 millió dollárt keres, és jövő évi fizetése is csupán 2.16 millió dollár lesz.