NBA

Dwight Howard a Brooklyn Nets felé kacsintgat

  • Molnár Dávid

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers idén szokatlanul gyenge szezont fut, holott az idény előtt igazi All-Star keretet sikerült összeverbuválnia a menedzsmentnek. Dwight Howardnak azonban nem jött be a Los Angeles-i élet, és jövőre már visszaköltözne a keleti partra, a Brooklyn Netshez.

Az mára már elcsépelt kijelentésnek tűnik, hogy a Los Angeles Lakers nyári nagybevásárlása csődöt mondott. Kobe Bryanthez hiába csatlakozott Steve Nash és Dwight Howard is, a csapat messze áll a bajnoki címtől, és jelenleg kiegyeznének egy nyolcadik helyről való playoff-részvétellel is.

A gyenge teljesítmény egyik oka lehet a nem túl rózsás öltözői hangulat. Dwight Howard és Kobe Bryant összetűzéseiről már eddig is lehetett hallani pletykákat, azonban most egy közeli forrás is megerősítette, hogy Howard minél hamarabb szeretne tovább állni Los Angelesből. A forrás szerint Howard a napokban közölte Rudy Gayjel, hogy rosszul döntött, hogy hagyta magát elcserélni Torontóba, és inkább kellett volna várnia még egy évet, hogy Brooklynban együtt játszhassanak.

Howardot már tavaly is szóba hozták az akkor még New Jersey Nets néven futó együttessel, de végül a keleti csapat ajánlataival nem voltak megelégedve Orlandóban. A csapatváltás ezúttal sem lenne zökkenőmentes, hiszen a Netst szorongatja a fizetési sapka, úgyhogy akár csere, akár szabadügynök-piac útján hajt rá Howardra, meg kellene válni egy-két játékosától. Brook Lopez neve ismét felmerült, mint lehetséges ellenérték.

A Los Angelesnek már csak napjai vannak arra, hogy eldöntsék, kockáztatnak-e Howard marasztalásával, vagy a február 21-i cserestopig elcserélik a játékost, aki a pletykák szerint nem viseli jól Kobe Bryant vele szemben megfogalmazott kritikáit.