NBA

Chris Paullal sem volt esélye a Clippersnek a címvédő otthonában

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 98. játéknapja igazi meccsdömpinget hozott, ugyanis 12 találkozó került a programba. Visszatért Chris Paul a Los Angeles Clippersbe, de ő sem tudta szorossá tenni a címvédő otthonában tett kitérőt, miközben a városi rivális Lakers a Charlotte vendégeként korrigálta az egy nappal korábbi fiaskót. Nyert a Knicks, a Thunder, a Bulls és a Grizzlies, míg a Brooklyn a fővárosban, a San Antonio pedig Detroitban kapott ki.

Miami Heat - Los Angeles Clippers 111-89

Jó hírekkel érkezett a Los Angeles Clippers Miamiba, hiszen Chris Paul mellett Blake Griffin és Chauncey Billups is visszatértek sérülésükből, mindhiába. LeBron James ugyanis folytatva remek szériáját egyedül 30 pontot dobott, méghozzá csupán 11 dobókísérletből - ilyenre a 2002-2003-as szezon óta mindösszesen 13 mérkőzésen került sor.

Míg James vezérletével sziporkázott a Miami, addig a visszatérők nem sok mindent tudtak hozzáadni a játékhoz, és az előbb említett triumvirátus csak 23 pontra volt képes, összesen. A Clippers legeredményesebbje így DeAndre Jordan lett 17 egységgel, a végeredmény pedig kiütéses, sima Miami-siker lett.

Charlotte Bobcats - Los Angeles Lakers 93-100

Kobe Bryanték nem engedhették meg maguknak azt a luxust, hogy sokáig rágódjanak a Boston elleni vereségen, ugyanis egy nappal később máris jelenésük volt a Charlotte Bobcats otthonában. Bryant ismét magához vette a stafétabotot, és bár az első félidőt pont nélkül zárta, végül 20 ponttal távozott a parkettről.

Bár a Lakers bezsebelte a győzelmet, Bryant nem repesett az örömtől a csapata teljesítményét látván. A veterán, akit az elmúlt hetekben hirtelenjében megszállt a csapatszellem és az önzetlenség, kikelt csapattársai ellen, akik néha elönzőzték a Lakers támadásait, és így a vártnál jóval szorosabban alakult a mérkőzés a liga legrosszabb csapata ellen. Úgy tűnik, hogy Bryant komolyan veszi immáron csapatkapitányi teendőit, és igyekszik rávilágítani arra a társait, hogy az év eleji gödörből csak együtt kecmereghetnek ki.

Washington Wizards - Brooklyn Nets 89-74

A Washington feltámadása tovább folytatódik, és a Wizards egyre inkább egy olyan csapat képét nyújtja, mely a közeljövőben kompetens tagja lehet a bajnokságnak. Bár idén már valami csoda kellene, hogy a playoffot kivívják, de Bradley Bealéknek az utóbbi mérkőzéseken rendre sikerül begyűjteni valamelyik nagycsapat skalpját.

Nem volt ez most másképp a Brooklyn esetében sem, ezzel teljessé téve hárommeccses hazai sorozatukat. Ezzel a Wizards az utóbbi kilenc találkozójából már nyolc győzelemnél tart, többek között az Oklahoma Cityt, a Chicagót, a New York Knickst és a Los Angeles Clipperst is leverték, köszönhetően annak, hogy a szezon első felében sérült kulcsjátékosok visszataláltak a csapathoz, és jelentős mértékben feljavították a Wizards védelmét. A fővárosi csapat az Orlandót megelőzve már a 13. a keleti főcsoportban.

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 119-109

A San Antonio Spurs úgy nyert zsinórban 11 mérkőzést, hogy Tim Duncan vagy Manu Ginobili szolgálataira számíthattak volna. A két veterán sérülése azonban jótékony hatással volt a csapatra nézve győzelmek tekintetében, mindeddig.

A Detroit Pistons vetett véget a diadalmenetnek. A hazaiak a második negyedben már 21 ponttal vezettek, ami ezúttal olyan előnynek bizonyult, amit még a Spurs sem tudott ledolgozni a rendes játékidő letelte előtt.

Minnesota Timberwolves - New York Knicks 94-100

Majdnem felsült Minnesotában a New York Knicks, de Carmelo Anthony idén már sokadszor is bizonyította, hogy képes egyedül megnyerni a meccset a New York-i együttes számára. A negyedik negyedben 11 pontos hátrányba kerültek a vendégek, ami után Anthony megrázta magát, és 12 ponttal járult hozzá a záró percekben a Knicks fordításához. Anthony végül 36 pontnál állt meg a meccsen, és a szezon során 17. alkalommal végzett 30 pont felett.

A Minnesota 14. veresége volt ez az utóbbi 16 összecsapásából, és Ricky Rubióék legalább annyit elmondhattak magukról, hogy megnehezítették a keleti főcsoport egyik topcsapatának a dolgát. Ezzel sem tud dicsekedni minden csapat a ligában.

A játéknap többi mérkőzésén a Houston és az Oklahoma City hozta a kötelezőt hazai pályán a Portland, illetve a Phoenix gárdájával szemben. A nyugati rangadón a Memphis Grizzlies diadalmaskodott a Golden State felett, a szezon során harmadszor, megnyerve így a két csapat összes egymás elleni mérkőzését a szezonban.

A Toronto Raptors hosszabbításban gyűrte le a csoportelső Indianát, de a New Orleans is meglepő győzelmet aratott Atlantában. A Cleveland újabbat rúgott bele az Orlandóba, míg a Chicago a Utah Jazz vendégeként győzött.

NBA
98. játéknap
Indiana Pacers - Toronto Raptors 98-100 h.u.
Washington Wizards - Brooklyn Nets 89-74
Charlotte Bobcats - Los Angeles Lakers 93-100
Atlanta Hawks - New Orleans Hornets 100-111
Cleveland Browns - Orlando Magic 119-108
Detroit Pistons - San Antonio Spurs 119-109
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 118-103
Miami Heat - Los Angeles Clippers 111-89
Minnesota Timberwolves - New York Knicks 94-100
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 127-96
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 99-93
Utah Jazz - Chicago Bulls 89-93