Forma-1

Nem kívánhattam volna többet a Mercedestől - Lewis Hamilton

A frissen a Mercedes Forma-1-es istállójához szerződött Lewis Hamilton szerint új csapatánál megvannak az alapjai a sikeres szereplésnek.

"Szerintem azon a szinten vagyunk, amit reméltünk. Nem kívánhattam volna ennél többet" - mondta a brit versenyző Jerezben, ahol a Forma-1-es csapatok első idei kollektív tesztje zajlik.

Lewis Hamilton a Mercedes versenyzőjeként a jerezi teszten 2013-ban.

"A srácok sokat dolgoztak azért, hogy megfelelő leszorítóerő legyen az autóban, hogy megértsék, hol is tartottak korábban. Most egy kis irányításra van szükségük. Nekem és Nicónak kell megmondanunk, hogy hol lehetne még fejleszteni, milyen irányba kell elindulni. Vajon az elején kell módosítani? A hátulján? Globálisan? A kanyarbejárat a kulcs? Vagy a kanyarkijárat? Ilyesmi. Úgyhogy most ezen dolgozunk" - engedett egy kis bepillantást a munkába a 2008-as világbajnok.

"Van még dolgunk, de egyáltalán nem katasztrofális a helyzet. Szerintem jó a koncepció, jó alapokon nyugszik a munkánk. Biztos, hogy ki kell még csikarnunk egy kis leszorítóerőt, és reméljük, hogy a srácok jó munkát végeznek a gyárban" - mondta Hamilton.