NBA

23 triplát dobott, NBA-rekordot állított be a Rockets

Kedden öt mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) alapszakasza. A nap nyertese a Los Angeles Lakers, amely Brooklynban nyert egy újabb fontos meccset, de nem feledkezhetünk meg a Houstonról sem, amely NBA rekordot állított be.

Jeremy Lin

Houston-Golden State
140-109

Örökké emlékezetes marad a Houston-drukkerek számára a keddi, Warriors elleni meccs, és nem csak azért, mert rendkívül pontgazdag találkozón, nagyon simán nyert kedvenc csapatuk… A Rakéták ugyanis NBA-rekordot állítottak be azzal, hogy a találkozó során 23 triplát értékesítettek (egyébként összesen 40 alkalommal próbálkoztak), ez korábban csak az Orlando Magicnek sikerült, még 2009-ben. Az utolsó három percben a houstoni közönség követelte a 24. hármast, azonban ez elmaradt, viszont a nagyérdemű így sem lehet csalódott.

Jeremy Lin ezúttal tarthatatlan volt, 28 pontjával a meccs legjobbja volt, ám rajta kívül további hét játékos ért el kétszámjegyű eredményt. A másik oldalon Jarrett Jack húsz pontját érdemes kiemelni, rajta és David Lee-n kívül mindenki felejthetően játszott.

Indiana-Atlanta
114-103

Újabb keleti rangadót nyert az Indiana, ráadásul ismét száz pont felett dobtak Hillék, amely mostanában bevett szokássá vált a hazaiaknál. Összességében nem tartotta magát rosszul a Hawks, azonban a harmadik negyedet tíz ponttal bukták Horfordék, ez pedig sorsdöntőnek bizonyult.

Paul George parádés estén van túl, 29 pontot szerzett, de rajta kívül minden kezdő kétszámjegyű eredményt ért el. A másik oldalon Jeff Teague 24 pontot tett a közösbe, viszont a csapat sztárjai közül senki sem tudott fellépni mellé.

Brooklyn-Los Angeles Lakers
83-92

Újabb rendkívül fontos győzelmet aratott a Lakers, ezúttal Brooklynban, ráadásul úgy, hogy Bryanték nem akármilyen küzdeni akarásról tettek tanúbizonyságot. Történt ugyanis, hogy a Nets mind az első, mind a harmadik játékrészben ellépett ellenfelétől, viszont a Lakers mindannyiszor vissza tudott jönni a meccsbe, hogy aztán az utolsó két és fél percben megnyerje a találkozót.

Howard és World Peace hiányát rendkívül jól kezelte a Lakers, ahogyan azt az eredmény is mutatja. A sikerből gyakorlatilag mindenki kivette a részét, ahogyan ez lenni szokott, a legeredményesebb játékos pedig Kobe Bryant volt 21 egységgel. A másik oldalon Brook Lopez 30 pontja és 11 lepattanója nem hozta meg a várva várt sikert.

Memphis-Phoenix
90-96

A nap meglepetése egyértelműen a Suns nevéhez fűződik, amely elrontotta Tayshaun Prince debütálását a memphisi kezdőben. A Grizzlies három negyeden át uralta a meccset, viszont a záró játékrészt 31-19-re bukta el, így a Phoenix gárdája örülhetett.

Kiválóan teljesítettek a magasemberek a találkozón, hiszen Randolph 21 pontot és 13 lepattanót, míg Gortat 20 pontot könyvelhetett el. Érdemes még kiemelni azt a Jerryd Baylesst, aki a kispadról beállva rendesen megszórta magát, 29 pontot tett a közösbe.

Denver-Milwaukee
112-104

Fordulatos meccset játszott egymással a Denver és a Milwaukee együttese. A vendégek félidőben 15 ponttal vezettek, ám a Nuggets nagyon összeszedte magát a második félidőre, és végül megfordította a meccset.

Nagy szerepe volt a fordításban a Lawson-Gallinari-Brewr triónak, amely összesen 64 pontot szorgoskodott össze. A meccs legnagyobb egyéni teljesítménye azonban mindenképpen Samuel Dalembert nevéhez fűződik, a veterán center ugyanis a kispadról beállva döntötte meg karriercsúcsát, 35 egységet tett a közösbe.

NBA
Alapszakasz, 95. játéknap
Indiana-Atlanta 114-103
Brooklyn-Los Angeles Lakers 83-92
Houston-Golden State 140-109
Memphis-Phoenix 90-96
Denver-Milwaukee 112-104