NBA

Újabb bravúros győzelmet aratott a Boston

Vasárnap mindössze három találkozót rendeztek az NBA-ben (észak amerikai profi kosárlabda-bajnokság), azonban a kínálat így is bővelkedett izgalmakban. A Boston Celtics a Clipperst, a Lakers a Pistonst verte, méghozzá parányi különbséggel.

Kevin Garnett és Blake Griffin

Boston-Los Angeles Clippers
106-104

Korábban már említettük, de nem árt elismételni, hogy a Celtics néhány napon belül elveszítette két kezdőjét is a teljes szezonra (Rondo, Sullinger). Ennek ellenére Garnették most úgy döngölték földbe a Clipperst, ahogyan azt ritkán lehet látni. A félidőben ugyanis sokkoló eredmény, 59-40 állt az eredményjelzőn. Tény, hogy ezt követően a hazaiak nagyon kiengedték, sőt a meccset is majdnem elveszítették, ám végül Paul Pierce triplájának köszönhetően mégis a Kelták örülhettek.

A nyerőember ezúttal Paul Pierce volt, aki 22 ponttal zárt, ne nem feledkezhetünk meg a Terry-Green-Barbosa cserehármasról sem, akik 41 pontot szorgoskodtak össze. A másik oldalon Eric Bledsoe-nak három lepattanó hiányzott a tripla-duplához (23 pont, 7 lepattanó, 10 gólpassz), míg Blake Griffin 23 egységet tett a közösbe.

Detroit-Los Angeles Lakers
87-98

A Lakers és a Celtics mintha egy cipőben járt volna vasárnap, hiszen Steve Nash-ék a nagyszünetre szintén nagy előnyt építettek fel, amelyet aztán majdnem elszórakoztak. A végeredmény kereken egy perccel a vége előtt alakult ki, ezt követően ugyanis nem szerzett pontot senki, holott a Lakers négy alkalommal (ráadásul ebből kétszer Nash) is büntetőzhetett.

A találkozó legeredményesebb játékosa Pau Gasol volt, aki 23 ponttal és 10 lepattanóval zárt.

Toronto-Miami
85-100

Nem sokon múlt, hogy a kanadai gárda meglepje a címvédőt, ugyanis a Raptors kiválóan tartotta magát haza pályán. Félidőben még hat ponttal is mentek a hazaiak, ám a nagyszünet után beindul a Heat-henger, Jamesék pedig esélyt sem adtak a Torontónak, és nagyon simán fordították meg a meccset.

A címvédő nagy hármasa összesen 81 pontot hozott össze, míg a másik oldalon Rudy Gay első meccsét játszotta kezdőként, amelyet nem mellesleg 29 ponttal hálált meg.

NBA
Alapszakasz, 93. játéknap
Detroit-Angeles Lakers 98-97
Boston-Los Angeles Clippers 106-104
Toronto-Miami 85-100