NBA

Sorozatban a tizedik győzelmét aratta a Spurs

Szombaton kilenc mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), egy meglepetésen kívül pedig mindenhol érvényesült a papírforma. A nap nyertese egyértelműen a Spurs, amely a Wizards legyőzésével sorozatban már tíz győzelemnél jár.

Tony Parker

San Antonio-Washington
96-86

Hiába Tim Duncan hiánya, a San Antonio újabb győzelmet aratott, immár sorozatban a tizediket, ezúttal a Washington ellen. Mindezt ráadásul nem is akárhogyan, hiszen a Sarkantyúsok félidőben már 51-26-ra vezettek, így gyakorlatilag már a nagyszünetre eldőlt a meccs. A találkozó hátralévő részében a Wizards még kapaszkodott ugyan, de természetesen esélye sem volt megfordítani az eredményt.

Tony Parker 19 ponttal és 12 gólpasszal járult hozzá a Spurs sikeréhez, de rajta kívül Kawhi Leonard is dupla-duplát ért el. A másik oldalon John Wall 21 egységgel zárt, de az egykori 1/1-esnek nem volt igazi játszótársa.

Atlanta-Chicago
76-93

Habár Carlos Boozer, Joakim Noah és Kirk Hinrich a Hawks elleni meccset is kihagyta, a Bulls kiváló második félidejének köszönhetően így is nyert. Az Atlanta ugyanis a nagyszünetben még két ponttal vezetett, a második félidőben azonban csak egy csapat volt a pályán.

Luol Deng 25 ponttal és 14 lepattanóval a Bulls vezére volt, de rajta kívül még hárman értek el kétszámjegyű eredményt. A másik oldalon ugyanez négy játékosról mondható el, akik közül Josh Smith volt a legjobb, 19 egységgel.

Cleveland-Oklahoma City
115-110

A nap meglepetését egyértelműen az a Cleveland okozta, amely hazai pályán fektette két vállra a tavalyi döntőst, a Thundert. A két együttes végig kiélezett harcot folytatott egymással, a záró játékrészben pedig igazi tűzijátékot láthatott a nagyérdemű, hiszen 71 pontot hozott a negyedik negyed. Az eloszlás 39-32 volt a Cavs javára, amely ennek köszönhetően bravúros győzelmet aratott.

A Cavs leginkább a 35 pontot szerző Kyrie Irvingnek, illetve a 21 egységgel záró Marreese Speightsnek köszönheti sikerét. A másik oldalon mind Kevin Durant, mind Russel Westbrook hozta a formáját, azonban kettejük 60 pontja sem volt elegendő a sikerhez.

Minnesota-New Orleans
115-86

A Minnesota együttese nyerte az ifjú titánok harcát, amelyben azért az is közrejátszott, hogy Eric Gordon hátproblémák miatt kihagyta a találkozót. Ezt kihasználva a Minnesota igyekezett tönkreverni ellenfelét, ami kiválóan sikerült, hiszen a Farkasok már félidőben 27 pontos előnyben voltak.

Az egyéni teljesítmények közül leginkább Anthony Davisét érdemes kiemelni, mivel az idei 1/1-es kiválóan játszott, 18 ponttal zárt.

Portland-Utah
105-99

Fontos nyugati rangadót nyert a Portland, amely hazai pályán múlta felül a Utah együttesét. A találkozó mindvégig kiélezett volt, mivel a Jazz folyamatosan ott loholt a hazaiak nyakán, sőt mi több, fél perccel a vége előtt a vendégek három pontra zárkóztak fel, fordítani azonban már nem sikerült.

Ezen a találkozón kiválóan teljesítettek a hátvédek, hiszen a Jazznél Randy Foye, a Blazersnél pedig Damian Lillard zárt 23 ponttal. A hazaiaknál két magasember, LaMarcus Aldridge és J.J. Hickson is dupla-duplával zárt.

NBA
Alapszakasz, 92. játéknap
Atlanta-Chicago 76-93
Cleveland-Oklahoma City 115-110
New York-Sacramento 120-81
Houston-Charlotte 109-95
Minnesota-New Orleans 115-86
Milwaukee-Orlando 107-98
San Antonio-Washington 96-86
Portland-Utah 105-99
Golden State-Phoenix 113-93