NBA

Gay nélkül esélye sem volt a Memphisnek

Csütörtökön két mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) alapszakasza. Az átalakulóban lévő Memphis nagyon kikapott, míg a Golden State és a Dallas szoros meccset játszott egymással.

Kevin Durant

Memphis-Oklahoma City
89-106

Az átalakulóban lévő Memphis a távozó, illetve érkező játékosai nélkül lépett pályára, így egy eléggé szedett-vedett társaság kényszerült játszani a Thunder ellen. Ennek meg is lett az eredménye, mivel a vendégek a félidőben már 24 ponttal vezettek. Ugyan a reménysugár a harmadik negyedben még felvillant, a Memphis azonban nem tudott visszatalálni a meccsbe, így a Thunder nagyon simán nyert.

A vendégeknél Kevin Durant és Russel Westbrook összesen 48 pontot termelt, a hazaiaknál pedig a 23 egységig jutó Jerryd Bayless volt a legjobb.

Golden State-Dallas
100-97

A Warriors és a Mavericks már jóval fordulatosabb meccset produkált egymással, így a végjáték is kiélezett volt. A meccs csupán akkor dőlt el amikor hat másodperccel a vége előtt Wright dobását blokkolta a hazaiak védelme, amelyről a dallasiak inkább azt gondolták, hogy szabálytalan volt. A labdát megszerző Jarrett Jack később mindkét büntetőjét értékesítette, azt követően pedig Vince Carter egyenlíthetett volna, de a balszárnyról elengedett tripláját elhibázta.

A hazaiaknál két kiváló egyéni teljesítményt kell kiemelnünk, egyrészt Klay Thompson 27 pontját, másrészt pedig David Lee-t, aki 15 pontot 20 lepattanót és 9 gólpasszt osztott ki. A másik oldalon Dirk Nowitzki hiányában O.J. Mayo volt a legeredményesebb, ő 25 egységet könyvelhetett el csütörtökön.

NBA
Alapszakasz, 90. játéknap
Memphis-Oklahoma City 89-106
Golden State-Dallas 100-97