NBA

Elszakadt a keresztszalagja a Celtics irányítójának

  • VNA

Egyik legjobb játékosa nélkül kell befejezenie a 2012/13-as szezont a Boston Celticsnek - Rajon Rondonak ugyanis elszakadt a keresztszalagja.

Hiába nyert az NBA vasárnapi játéknapján 100-98-ra a Boston Celtics együttese a Miami Heat ellen, a csapat szurkolói mégsem élték meg pozitívumként január utolsó vasárnapját. Kiderült ugyanis, hogy az Atlanta Hawks elleni vereséggel végződő találkozón megsérülő irányító, Rajon Rondo sérülése súlyosabb a  vártnál, akinek a jobb térdében elszakadt a keresztszalagja, így a szezon hátralévő részében már nem játszhat. Az ilyen jellegű sérüléseknél az átlagos rehabilitációs idő 9-12 hónap, ami miatt a következő évad elején történő visszatérés is kérdéses lehet.

A 26 esztendős, négyszeres All-Star játékost hamarosan megműtik majd, de kiválása érzékeny veszteség lesz a Celticsnek, lévén a csapat eddigi 38 meccsén átlagban 37,4 percet játszott, 13,7 pontot, 11,1 gólpasszt és 5,6 lepattanót átlagolt - a többieknek pedig nem csak ezt, de a gyors irányító kreativitását is pótolniuk kellene. A Celtics amúgy sincsen könnyű helyzetben, mert 21-23-as győzelem/vereség mutatójával jelenleg a keleti főcsoport nyolcadik helyén áll, így cseppet sem biztos a rájátszásbeli szereplése. A play-offról történő lemaradás pedig a tradicionális NBA-nagyhatalom számára csalódás lenne, annál is inkább, mert az elmúlt öt szezonban mindig ott voltak Paul Piercék a rájátszás mezőnyében.