NBA

Thrillerbe illő meccset játszott az Atlanta és a Boston

Pénteken tíz mérkőzéssel folytatódott az alapszakasz az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), és bár a meccsek többsége simán alakult, a Boston atlantai látogatásán kétszer is túlóráztak a felek, végül a hullafáradt Celtics elvérzett.

Kevin Garnett

Atlanta-Boston
123-111 (h.u.)

Elfáradt a Boston, ami nem is csoda, hiszen két napon belül második rangadóját játszotta a Cetics. A fáradtság leginkább abban mutatkozott meg, hogy az első félidőben felépített tetemes, 19 pontos előnyt a nagyszünet után leadták a vendégek, a hajrában pedig az utolsó három percben képtelenek voltak betalálni. A hosszabbítás, egyben a meccs győztese ilyen körülmények között szinte borítékolható volt, ennek ellenére csak a második ráadás döntött, amelyben azonban szabályosan megalázta a Hawks Rondóékat, mivel 16-4-re nyerte azt.

A már említett Rajon Rondo két napon belül második tripla-dupláját érte el, 16 pontja mellét 10 lepattanót és 11 gólpasszt könyvelhetett el az irányító. A másik oldalon a Horford-Teague-Korver trió tagjai egyaránt húsz pont fölött végeztek.

Miami-Detroit
110-88

Egy negyeden át tudta magát tartani a Detroit Miamiban, azt követően viszont LeBron Jamesék földbe döngölték a Pistonst. Gyakorlatilag ugyanis egy negyedet sem tudott szorossá tenni a vendég gárda, amely elsősorban a 18 eladott labdának köszönhető, amelyet természetesen kíméletlenül kihasznált a címvédő.

Furcsa módon a meccs legeredményesebb emberét nem a Heat csapata adta, ugyanis a Pistons centerét, Greg Monroe-t, illetve az ő 31 pontját senki sem tudta felülmúlni. Ehhez legközelebb Dwyane Wade járt, aki 29 egységgel járult hozzá a címvédő sikeréhez.

Chicago-Golden State
103-87

Egyre meggyőzőbb teljesítményt mutat a Chicago, hiszen a Bulls úgy verte rommá a Warriorst, hogy Luol Deng nem is léphetett pályára. A találkozó sorsa gyakorlatilag az első negyedben eldőlt, amelyet a hazaiak 31-13-ra nyertek, és bár ezt követően még próbáltak kapaszkodni Thompsonék, ezt a hátrányt képtelenség ledolgozni Chicagóban.

Luol Deng hiányában a Bulls játékosai ismét bebizonyították, hogy kiváló csapatot alkotnak. Az irányítók például kiváló estét tudhattak magukénak, Kirk Hinrich 25, Nate Robinson pedig 22 ponttal terhelte az ellenfél gyűrűjét. Ami ennél is érdekesebb, hogy a Denget helyettesítő Jimmy Butler dupla-duplát, 16 pontot és 12 lepattanót jegyezhetett.

Dallas-San Antonio
107-113

A San Antonio Spurs nyerte a Dallasban rendezett veterántalálkozót, a két öregedő csapat közül ugyanis a vendégek uralták a mérkőzést, akik a mérkőzés elején akkora előnyt építettek fel, hogy még azt is megtehették, hogy a záró negyedet elbukják 39-25-re.

A Spurs keretéből hét játékos is kétszámjegyű eredményt ért el, közülük leginkább Tony Parker 23 pontja emelkedett ki. A hazaiakról sokat elárul, hogy az a Rodrigue Beaubois (19 pont) volt a húzóember, aki már régóta árnyéka önmagának.

Memphis-Brooklyn
101-77

Továbbra sem okoz gondot a Memphisnek, hogy a vezetőség gyakorlatilag legyalult a kispadot, helyetteseket pedig még nem talált, hiszen a Macik így is nagyon elkalapálták a Brooklynt. Mindezt ráadásul úgy, hogy már félidőben eldőlt a meccs sorsa, ugyanis a pocsékul dobó (29/71 mezőnyből, 3/17 hárompontos) Nets 23 pontos hátránnyal vonulhatott nagyszünetre.

A meccs embere a mindössze 34 percnyi játékidőt kapó Marc Gasol volt, aki 20 pontot és 9 lepattanót gyűjtött.

Los Angeles Lakers-Utah
102-84

Ritka pillanatok egyikét élhette meg pénteken a Staples Center közönsége, hiszen a Lakers végre nyerni tudott, ráadásul mindezt nagyon simán. Kobe Bryanték gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak, és kivételes módon nem fáradtak el az utolsó negyedre.

Mindemellett a Lakers igazi csapatként játszott, Kobe Bryant például 14 gólpasszt osztott ki, és csak tíz dobást vállalt el, amiből ráadásul hetet be is vágott. A másik oldalon lényegében mindenkinek pocsékul ment a játék, sokat elárul a helyzetről, hogy a legeredményesebb játékos az a Derrick Favors volt, aki a kispadról beállva 14 pontot gyűjtött.

NBA
Alapszakasz, 84. játéknap
Washington-Minnesota 104-101
Atlanta-Boston 123-111 (h.u.)
Cleveland-Milwaukee 113-108
Miami-Detroit 110-88
Chicago-Golden State 103-87
Dallas-San Antonio 107-113
Memphis-Brooklyn 101-77
New Orleans-Houston 82-100
Sacramento-Oklahoma City 95-105
Los Angeles Lakers-Utah 102-84