NBA

LeBron James tripla-duplájával a hosszabbításban nyert a Miami

Maratoni hosszúságú, 11 mérkőzésből álló játéknapot rendeztek az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) szerdán. A nap meccsét a Miami és a Toronto játszotta egymással, ahol végül hosszabbításban a címvédő nyert.

LeBron James

Miami-Toronto
123-116 (h.u.)

Hiába a Raptros egész szezonos gyengélkedése idegenben, a kanadaiak komoly meccsre kényszerítették a címvédőt, ráadásul Miamiban. A Toronto ugyanis dominált az első félidőben, ennek köszönhetően hétpontos előnnyel vonulhatott a nagyszünetre. A Heat a harmadik negyedben megfordította a meccset, ám a vendégekben volt még tartás, és fordítani tudtak. A döntetlent Chris Bosh büntetője alakította ki (kettőből csak egyet értékesített), de a végjátékban mindkét fél megszerezhette volna a győzelmet. A hosszabbítás már egyértelműen a címvédőé volt, amely sikerének köszönhetően 27-12-re javította mérlegét.

LeBron James 31 ponttal 10 lepattanóval és 11 gólpasszal tripla duplát ért el, azonban a legeredményesebb játékos mégsem ő, hanem csapattársa, Dwyane Wade volt, aki 35 egységet tett a közösbe.

Houston-Denver
95-105

A Denver ellen folytatódott a Houston vesszőfutása, szerdai vereségének köszönhetően a Rakéták immáron csak 50%-os mérleget tudhatnak magukénak. A Nuggets ráadásul egyenesen feltörölte a padlót a hazaiakkal, mert bár félidőben még csak két pont volt a különbség, a nagyszünet utáni 36-22 eldöntötte a meccs sorsát.

James Harden 23 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa volt, de furcsa módon a kezdőből rajta kívül még Patrick Patterson tíz pontját lehet megemlíteni, a többiek ugyanis egyenesen pocsékul játszottak. A másik oldalon szokásos módon az Iguodala-Lawson-Gallinari trió hozta magát, hárman együtt 53 pontot szereztek.

Memphis-Los Angeles Lakers
106-93

Tovább vergődik a Lakers is, hiszen Kobe Bryanték Memphisben szenvedtek súlyos vereséget. Mindezt ráadásul úgy, hogy a Speights, Ellington, Selby trió már nem játszhatott a kispadról, hiszen kedden megvált tőlük a Grizzlies, amely így gyakorlatilag értékelhető kispad nélkül játszotta le a meccset. Ez persze nem okozott gondot a Maciknak, mivel fokozatosan léptek el a Lakerstől, amelynél ráadásul Dwight Howard mindössze 14 percnyi játék után meg is sérült.

Kobe Bryant két csalódást keltő produkció után most valamivel jobb dobószázalékkal 29 pontot ért el, míg a hazaiaknál Darrell Arthur 20 egységgel zárt.

San Antonio-New Orleans
106-102

A New Orleans legyőzésével sorozatban hatodik mérkőzését nyerte meg a Spurs, ráadásul úgy, hogy Tim Duncan továbbra sem léphetett pályára.  A Hornets azonban nagy csatára kényszerítette Parkeréket, hiszen a meccs gyakorlatilag csak az utolsó negyedben dőlt el, igaz, ott az utolsó egy percben 11 ponttal is égtek a vendégek.

A meccs embere az a Tiago Splitter volt, aki 11-ből 10 dobását értékesítve 25 pontot ért el, tőle nem sokkal maradt el Tony Parker, aki 24 egységet jegyezhetett.

Portland-Indiana
100-80

Hiába szerepel mostanában eredményesen az Indiana, George Hillékkel felmosta a padlót a Portland. A hazaiak a félidőben 12 ponttal vezettek, és bár a harmadik játékrész szorosra sikerült, az utolsóban a Blazers kialakította a kissé sokkoló, húszpontos különbséget.

LaMarcus Aldridge kiváló meccsen van túl, hiszen 27 ponttal segítette csapatát, a másik oldalon pedig Paul George és David West voltak a legeredményesebbek, előbbi 22, utóbbi pedig 21 pontot tett a közösbe.

Golden State-Oklahoma City
104-99

Kevin Duranték nem bírták szuflával, hogy a Clippers legyőzése után egy nappal már Oaklandben kell játszaniuk. A Thunder ugyanis hiába épített fel 13 pontos előnyt a szünetre, kiváló második félidejének köszönhetően a Warriors örülhetett.

A hazaiaknál ismét az alapemberek hozták magukat, ugyanis a Curry-Thompson-Lee trió 72 pontot szorgoskodott össze. A másik oldalról ugyanezt már nem lehet elmondani, mivel Kevin Durant 33 pontja mellé Russel Westbrook csak tízet tett oda, méghozzá pocsék, 3/16-os mezőnymutatóval.

NBA
Alapszakasz, 82. játéknap
Charlotte-Atlanta 92-104
Miami-Toronto 123-116 (h.u.)
Chicago-Detroit 85-82
Houston-Denver 95-105
Memphis-Los Angeles Lakers 106-93
Minnesota-Brooklyn 83-91
San Antonio-New Orleans 106-102
Utah-Washington 92-88
Portland-Indiana 100-80
Sacramento-Phoenix 96-106
Golden State-Oklahoma City 104-99